ЕС многократно заяви, че онези, които помагат на Русия за

...
ЕС многократно заяви, че онези, които помагат на Русия за
Коментари Харесай

ЕК: Онези, които помагат на Русия във войната срещу Украйна, ще понесат последствия

ЕС неведнъж съобщи, че тези, които оказват помощ на Русия за противозаконното нахлуване против Украйна, нарушават Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право, и ще понесат последици. Това съобщи представител на Европейската комисия в отговор на въпроси, свързани с последните съветски въздушни удари по Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12366
Осъждаме оръжейните доставки за Русия, която ги употребява, с цел да убива цивилни украинци и да унищожава гражданска инфраструктура в Украйна. Забелязваме, че към Коледа и Нова година Русия порази главно цивилен цели в Украйна и това е военно закононарушение. Възможните доставки на военно съоръжение за Русия от Северна Корея може да бъде нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, добави представителят.

Призоваваме никой да не подрепя съветското военно нахлуване против Украйна, уточни той. Говорителят означи, че една от главните цели на глобите на Европейски Съюз против Русия е да ограничи военните качества и приходите, които могат да послужат за военни действия, изключително в Украйна. Европейски Съюз наложи забрани за експорт и предприе спомагателни стъпки за ограничение на достъпа на Русия до технологии, употребявани във военното дело, разясни представителят. Виждаме, че има опити за заобикаляне на глобите, по тази причина непрекъснато беседваме със страните, през които се вършат тези опити, и към този момент има прочут прогрес, добави той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР