ЕС има готовност да посредничи между властта и опозицията в

...
ЕС има готовност да посредничи между властта и опозицията в
Коментари Харесай

ЕС: Готови сме да посредничим между властта и опозицията в Беларус

ЕС има подготвеност да посредничи сред властта и опозицията в Беларус за постигането на политическо решение. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската работа за външна активност.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е следи деликатно ситуацията в страната и поддържа протестиращите, добави представител на комисията. Фон дер Лайен чака против виновните за насилието над протестиращите и за подмяната на резултатите от президентските избори да бъдат взети строги ограничения, добави представителят.

По неговите думи дипломатическата работа на Европейски Съюз продължава работата по правенето на лист за налагане на наказания на виновните за насилието от последните дни в страната и за опорочаването на изборите. Засега не може да се каже по кое време описът ще бъде подготвен и препоръчан за гласоподаване от Съвета на Европейски Съюз, означи представителят.

Утре Европейският съвет ще заседава изключително с видеоконференция, с цел да разиска събитията в Беларус, където централната изборна комисия разгласи преизбирането за шести път на президента Александър Лукашенко. Европейски Съюз съобщи по-рано, че не признава тази победа, а болшинството в Европейския парламент прикани за нови избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР