ЕС и Великобритания са много близо до споразумение по повечето

...
ЕС и Великобритания са много близо до споразумение по повечето
Коментари Харесай

Остават три нерешени въпроса около Brexit

ЕС и Англия са доста покрай съглашение по множеството въпроси, защото времето за комерсиална договорка изтича, само че те към момента имат несъгласия във връзка с риболовните права, гаранциите за лоялна конкуренция и методите за разрешаване на бъдещи разногласия. Това съобщи пред непрекъснатите представители на Европейски Съюз в Брюксел върховен европейски посланик, съобщи Reuters, представена от БНР.
В четвъртък основните Brexit преговарящи преустановиха директните договаряния лице в лице, откакто член на екипа на европейския договарящ Мишел Барние даде позитивен тест за COVID-19, само че екипите продължиха да работят отдалечено, с цел да реализиран комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, което би трябвало да влезе в действие единствено след шест седмици - на 1-ви януари 2021 година
Втори европейски посланик сподели за трите съществени спънки сред договарящите: " Тези противоречиви въпроси към момента се нуждаят от време. Някои неща във връзка с раноправните условия се придвижват, въпреки и доста много постепенно. В момента обаче въпросът във връзка с рибарството не се движи наникъде ".
Друг европейски представител, който е участник в договарянията, пък ги дефинира като " мощно заседнали "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР