Ерве Ренар обяви, че се разделя с националния отбор на

...
Ерве Ренар обяви, че се разделя с националния отбор на
Коментари Харесай

Треньорът на Мароко си тръгна след разочароващия КАН

Ерве Ренар разгласи, че се разделя с националния тим на Мароко след разочароващата акция на отбора за Купата на Африканските народи (КАН), в която мароканците отстъпиха от Бенин във етапа на осминафиналите.

„ Настъпи моментът, в който би трябвало да затворя тази дълга и красива глава от живота ми, не без страст и горест, само че решението е дефинитивно, взето надалеч преди Купата на Африка 2019 “, показа Ренар в свое изказване.

„ Да, ние всички се надявахме на повече по време на тазгодишното издание за Купата на Африка. Но това е футболът “, приключи той.

Французинът бе отпред на Мароко от февруари 2016-та насам и изведе северноафриканската нация до първото им присъединяване на Световно състезание в Русия предишното лято след две десетилетия.

Въпреки това, тяхното изненадващо отпадане с дузпи от Бенин пристигна, откакто противникът бе останал в понижен състав в продълженията и откакто звездата на Аякс Хаким Зиеш пропусна от бялата точка в заключителните секунди на постоянните 90 минути.

Ренар бе ментор на няколко тима в Африка, като е единственият треньор, печелил Купата на Африка с два разнообразни тима – Замбия през 2012 и Кот д‘Ивоар три години по-късно. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР