Ernie Bot - съкращение от Enhanced Representation through Knowledge Integration

...
Ernie Bot - съкращение от Enhanced Representation through Knowledge Integration
Коментари Харесай

Чатботът на Baidu – Ernie Bot дебютира, разочаровайки аудиторията

Ernie Bot - редуциране от " Enhanced Representation through Knowledge Integration " (подобрено показване посредством консолидиране на знания) е името на този бот, задвижван от изкуствен интелект

Емил Василев преди 9 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 14:00 | 13.03.2023

Как промишлеността за LED крушки си подсигурява, че ще продължим да купуваме

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:17 | 15.03.2023

Осмото знамение на света: Москвич 3е в Русия коства повече от Tesla Model 3 в Съединени американски щати

IT НовиниДаниел Десподов - 16:02 | 14.03.2023

Пробив в квантовата физика проправя пътя за основаването на пробна червеева дупка

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

ChatGPT се трансформира в международен феномен. Нарастващата му известност подтикна разнообразни софтуерни компании и стартъпи да се причислят към това ново начинание и в този момент се появи още един претендент. Днес Baidu показа своя нетърпеливо предстоящ чатбот, основан на изкуствен интелект – Ernie Bot. Baidu е една от най-големите китайски компании за търсене и изкуствен интелект.

През февруари компанията разгласи, че нейният чатбот Ernie, задвижван от изкуствен интелект ще бъде интегриран в разнообразни приложения на компанията.

Представяне на Ernie

Името Ernie е редуциране от „ Enhanced Representation through Knowledge Integration “ (Подобрено показване посредством консолидиране на знания). Ботът с изкуствен интелект е основан да извършва разнообразни задания, като да вземем за пример решение на математически задания, писане на стихотворения и основаване на изображения и видеоклипове.

Baidu има намерение да интегрира Ernie в своята търсачка, която е необятно употребена в Китай. Според Ройтерс други приложения в които може да бъде интегриран включват калкулации в облак, интелигентни коли и домашен уреди.

Компанията твърди, че Ernie Bot към този момент е наличен за някои консуматори, които могат да получат достъп до него със специфични кодове за покана от през днешния ден. Междувременно фирмите, които се интересуват от потреблението на услугите на бота, могат да го създадат посредством облачната платформа на Baidu.

Аудиторията не е удовлетворена

Въвеждането на този чатбот обаче не мина добре на пазара. Той получи доста рецензии поради лимитираното си показване на, което се основаваше на няколко къси, авансово записани видеоклипа.

Презентацията включваше пет видеоклипа, в които Ernie Bot отговаряше на въпроси за известния китайски научнофантастичен разказ „ Проблемът с трите тела “, а също по този начин обобщаваше историята на книгата. Чатботът също по този начин показва математически умения и сътвори афиш за конференцията, употребявайки текстови подсказки.

Със сигурност не можем да кажем, че е съвършен.

каза основният изпълнителен шеф на Baidu Робин Ли, до момента в който представяше Ernie Bot

По-нататък добави:

Защо го представяме през днешния ден? Защото пазарът го изисква.

След оповестяването акциите на софтуерния колос спаднаха с 10 %.

Очаква се чатботовете с изкуствен интелект да завладеят ИТ промишлеността.

Неотдавна Гугъл на Alphabet Inc. разгласи голям брой принадлежности с ИИ за своите софтуерни артикули за е-поща, съдействие и облачни услуги. Очаква се Microsoft, различен ИТ колос, да последва образеца му. Microsoft също по този начин усъвършенства своята търсачка Bing, с цел да отговори на пазарните трендове и възходящото търсене на ИИ, което евентуално може да форсира процеса.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР