Ерма е 31-та река, за чието биологично разнообразие допринесе инициативата

...
Ерма е 31-та река, за чието биологично разнообразие допринесе инициативата
Коментари Харесай

25 000 балкански пъстърви плуват във водите на Ерма благодарение на Лидл България

Ерма е 31-та река, за чието биологично многообразие способства самодейността „ Дай късмет на Балканката “
Служители на Лидл България и фенове риболовци пуснаха във водите на река Ерма 25 000 млади балкански пъстърви в границите на самодейността „ Дай късмет на Балканката “. За шеста поредна година тя сплотява напъните на комерсиалната верига и съдружие „ Балканка “ за запазване на един от най-бързо изчезващите биологични типове. 23 км. от българския сектор на реката бяха зарибени с дребните балканки, които пътуваха близо 5 часа от Тошков чарк преди да стигнат до новото си местообитание.
„ Река Ерма е със специфичен статут за лов на риба, а точно „ дръж и пусни “. Той е въведен за избрани реки в България, в резултат на законодателни промени, инициирани от риболовния клуб. Изключително доста ценим присъединяване на Лидл България, които не престават да поддържат такива благородни дела. Вярваме в силата на персоналния образец и се радваме на поддръжката на чиновниците от Лидл България, с които дружно за шеста поредна година организираме акция по зарибяване “, акцентира Иван Пандъков – ръководител на съдружие „ Балканка “.
Традиционно акцията по зарибяване бе допълнена и от всеобщо разчистване, което обхвана повече от 3 км. от крайбрежията на реката в региона на Ждрелото и местности в посока на гр. Трън. Това обезпечи удобни условия за акомодация на дребните риби и облагородяване на туристическия регион като цяло.
„ Дай късмет на Балканката “ продължава да бъде план с изключителна стойност за Лидл България, тъй като напълно отразява разбирането ни за устойчива грижа за природата и запазване на биоразнообразието. Благодарение на самодейността от 2013 година до през днешния ден общо 350 000 балканки са пуснати във водите на Искър, Бели и Черни Искър, Струма, и други по-малки високопланински реки, а повече от 25 км. пък са почистените площи в регионите на съответните реки. Съпричастността на чиновниците на компанията потвърждава осъзнатата отговорност към средата, в която работим и живеем всички дружно “, показа Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

За Лидл България 
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в 30 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 98 магазина в 48 града и близо 2700 чиновници, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни артикули. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР