Ерик Земур, наричан френския Доналд Тръмп, е новото въплъщение на

...
Ерик Земур, наричан френския Доналд Тръмп, е новото въплъщение на
Коментари Харесай

Ерик Земур - острието на крайната десница

Ерик Земур, именуван френския Доналд Тръмп, е новото олицетворение на крайностите, присъщи за крайната десница във Франция. За броени месеци журналистът без политически опит стана значим състезател в конкуренцията за държавен глава.

Под съпровода на ръкопляскания, само че и на летящи бутилки, той се е заел не на смешка да възвърне идентичността, независимостта, индустриалното великолепие и сигурността на Франция. Имигрантите са бодил в очите му. Убеден е, че те носят съществена виновност за проблемите в страната. А самият той е наследник на берберски евреин, пристигнал във Франция по време на Алжирската война за самостоятелност. Ерик Земур е израснал в северното парижко предградие Сен Дени.

Същото, което през днешния ден дефинира като " анклав от третия свят, който няма нищо общо с Франция ".

" Петте години на Макрон са равни на два милиона повече легални имигранти. За незаконните изобщо не приказвам - те са сред 300 и 900 хиляди. Но приказвам за ремиграция - т.е. за отпращането на всички нежелани чужденци ", споделя Земур.



След 30-годишна журналистическа кариера във вестник " Фигаро " и куп дръзки изявления от телевизионния екран, Ерик Земур се впусна в политиката. Миналия декември той образува своя партия. Нарече я " Отвоюване ". За броени месеци прогнозните му резултати в кандидатпрезидентската акция скочиха от 5 на 17 %. Утвърдените националисти има от какво да се опасяват. Земур стига до крайности, които са прекомерно крайни даже за Марин льо Пен.

" Искам да спрем да подписваме съглашения за свободна търговия с целия свят. Другите страни нямат нашите правила, постоянно създават артикули в плачевни условия и ги изнасят всеобщо във Франция, като с това основават нелоялна конкуренция. Прилагането на европейските правила утежнява обстановката, като ни притиска с фрапантни и неуместни правила. Затова ще наложа мораториум върху подписването на нови контракти за свободна търговия ", споделя Земур.

63-годишният Земур няма задръжки, защото политическата му обремененост е близка до нулата. Тежат му, обаче, правните проблеми. В борбата му за отвоюване на Франция от " огромната замяна ", наложена от мигрантите, той е осъждан три пъти за подбудителство на ненавист.

Сред емблематичните му изказвания са тези, че " множеството трафиканти на опиати са черни и араби " и че мюсюлманските мигранти " би трябвало да избират сред исляма и Франция ". Срещу Земур към момента има осем обвинявания за апели към ненавист и расистки обиди. А последната санкция против него е за нарушение на авторските права при непозволено потребление на фрагменти от филми в клипа му за кандидатпрезидентската акция. Нарушението ще му коства 70 000 евро.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР