Ericsson, Telia и Einride са създали значително по-устойчива транспортна екосистема

...
Ericsson, Telia и Einride са създали значително по-устойчива транспортна екосистема
Коментари Харесай

Ericsson, Einride и Telia създават автономни камиони с 5G


 Автономният електрокамион T-Pod на Einride, разчитащ на 5G връзка от Ericsson и Telia. Снимка: Ericsson

Ericsson, Telia и Einride са основали доста по-устойчива транспортна екосистема посредством свързване на електрически самостоятелни транспортни средства, намалявайки или премахвайки изцяло нездравословните излъчвания. Трите компании са „ впрегнали “ опциите на 5G мрежата в складовата база на DB Schenker в шведския град Йоншьопинг, като задачата е тя да разреши основаването на електрическа самостоятелна система, която да издигне на качествено ново равнище ръководството на автопарка.

Ericsson Radio System и Ericsson Cloud Core за 5G дават високопроизводителна съгласуваност на T-pod– безпилотна машина на Einride, която работи непрестанно в логистичния център на DB Schenker в шведския град. „ Нашата съществена задача е да реализираме резистентен преход към цифровия свят на тежкотоварните транспорти, съобщи Робърт Фалк, създател и основен изпълнителен шеф на Einride. - 5G дава свързаността и надеждността, от която се нуждаем, с цел да пуснем T-pod по пътищата, като по този метод ще успеем да понижим с 90% въглеродните излъчвания и ще премахнем изцяло изхвърляните азотните окиси. “

Според основния действен шеф на DB Schenker Евалд Кайзер, „ този пилотен план е крайъгълен камък в прехода към умна транспортна система, която ще бъде безвредна, рентабилна и устойчива. Автономните електрически камиони по пътищата към този момент не са фантазия, това се случва към този момент. Благодарение на партньорството ни с Einride и свързаността посредством Ericsson и Telia сме в челните редици на този прелестен преход “, добавя Кайзер.

Добре известните към този момент характерности на 5G като огромен потенциал и супермалко времезакъснение подхождат на потребностите на бъдещите транспортни решения. Einride T-pod и самостоятелната транспортна система, основана на 5G, имат капацитет да заменят над 60% от днешния превоз с ценово по-конкурентна и устойчива опция. Според скорошен отчет на Ericsson за бизнес капацитета на 5G, телеком операторите могат да генерират до 2026 година доходи в размер на $619 милиарда.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР