Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес спечелиха златни медали за България

...
Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес спечелиха златни медали за България
Коментари Харесай

Двойно злато и сребро за България от европейската купа по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес завоюваха златни медали за България на Европейската купа по бокс за мъже в Будва. Със сребърни медали се поздравиха Ясен Радев и Радослав Росенов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Във финала в категория до 48 кг 22-годишният Себахтин надигра руснака Артиш Соян с 4:3 съдийски гласа. Той завоюва първия рунд с 3:2 гласа, загуби втория с 2:3, само че в решителния трети съдиите решиха, че той е бил по-добрият боксьор на кръга и отсъдиха в негова изгода.

Напълно безапелационен в мача за купата при 57-килограмовите бе Ибанес. Шампионът от Европейските игри в Полша това лято съкруши с 5:0 гласа опитния испанец Габриел Ескобар. Роденият в Куба Ибанес имаше изрично преимущество и в трите рунда и заслужи освен купата, само че и шампионския чек от 15 000 $.

При 54-килограмовите Ясен Радев отстъпи в борбата за златото с 0:5 на руснака Максим Кузнецов. Радев завоюва първия рунд, само че не съумя да задържи равнището на играта си и в идващите два съдиите дадоха преимущество на съветския представител.

При 60-килограмовите Радослав Росенов загуби със същия резултат от трикратния международен първенец Софиан Умиа от Франция.

Остава единствено представянето на последния български играч в шампионата - Йордан Морехон, който ще се бие за купата в най-тежката категория - тази над 92 кг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР