Ереван. Опозиционни активисти в сряда отново блокираха редица централни улици

...
Ереван. Опозиционни активисти в сряда отново блокираха редица централни улици
Коментари Харесай

ТАСС: Опозицията парализира централните улици на Ереван

Ереван. Опозиционни деятели в сряда още веднъж блокираха редица централни улици в арменската столица Ереван. Както оповестява кореспондентът на ТАСС от мястото на събитието, протестиращите са блокирали всички подстъпи към площад Франция и са почнали да строят заграждения.
„ Нашите митинги не престават. Ще успеем да сменим властта в страната. Вчера провокатори устроиха разгром на бул. Маштоц. Официално декларирам, че тези хора не са наши последователи “, съобщи пред публицистите на площад Франция водачът на опозиционната партия „ Граждански контракт “ и народен представител в локалния парламент Никол Пашинян.
ТАСС прецизира, че група младежи с медицински маски на лицата, във вторник през нощта са устроили разгром в центъра на Ереван. Те са сбили с полицията, громили са витрини на магазините, чупили са светофари и пътни знаци. Полицията организира разследване.

Агенция „ Фокус “ напомня:

На 13 април радикалната съпротива в Армения стартира всеобщи протестни акции против кандидатурата на някогашния президент на страната Серж Саргсян за поста министър-председател на Армения. Независимо от демонстрациите, на 17 април Саргсян беше определен от арменския парламент за глава на държавното управление. Лидерът на опозицията и народен представител в Народното събрание Никол Пашинян разгласи във вторник, че стартира „ кадифена гражданска война “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР