Ердоган си избра наследник. Според Wall Street Journal наследникът на

...
Ердоган си избра наследник. Според Wall Street Journal наследникът на
Коментари Харесай

Ердоган си избра наследник – отива ли си турският лидер?

Ердоган си избра правоприемник. Според Wall Street Journal наследникът на турския президент е определен от самия него. Един от най-известните предприемачи в страната дава отговор уклончиво на въпросите за политическите си упоритости, само че загатва, че е подготвен да се заеме с огромната политика, „ в случай че Ердоган изиска “.

След гръмкия неуспех на изборите за локална власт, Реджеп Таийп Ердоган претърпя най-тежката си загуба от идването си на власт преди повече от 20 години до момента.

Вестници излязоха със заглавия „ Изборно земетресение “, „ Хората демонстрираха червен картон на ръководещите “ и други Турският президент призна загубата и назова резултатите от гласуването „ повратна точка “, като добави, че партията му е изгубила известност.

На локалните избори опозиционната Републиканска национална партия победи ръководещата Партия на справедливостта и развиването с общо 37,74% от гласовете. Партията на Ердоган има 35,49%. Това е най-лошият ѝ резултат за последните двадесет години.

Провалът на Ердоган извади на напред във времето тематиката за това кой би могъл да го размени като новият водач на Турция, откакто президентът съобщи, че няма проекти да се кандидатира за президент след приключването на манадата.

Според Wall Street Journal наследникът на Ердоган може да бъде не какъв да е, а неговият шурей, ръководител на борда на шефовете и съсобственик на производителя на дронове Bayraktar – Селчук Байрактар.

Вестникът прибавя, че макар че към момента се държи дистанцирано от огромната политика, Байрактар е в действителност значима фигура в построената от Ердоган система за лобиране на турските геополитически ползи. Благодарение на доставката на дронове турският водач съумя да ускори въздействието си в Африка и Кавказ, да играе дейна роля в спора в Украйна, съчетавайки ролята на снабдител на оръжие и медиатор. Байрактар ​​е по-гъвкав от Ердоган, построи си имидж на деен жител и родолюбец.

 

 

„ Байрактар ​​има неопетнена известност и сериозен опит. Освен това той е от фамилията, тъй че може да стане правоприемник на Ердоган “, считат специалисти.

Зетят на президента Ердоган Селчук Байрактар, дружно с брат си Халук Байрактар, е включен в листата на милиардерите на Forbes.

 

Източник – Wall Street Journal/Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР