Ердоган е заявил в разговора, че трябва да продължат усилията

...
Ердоган е заявил в разговора, че трябва да продължат усилията
Коментари Харесай

Ердоган е разговарял по телефона с Байдън

Ердоган е декларирал в диалога, че би трябвало да продължат напъните за реализиране на политическо решение сред Русия и Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с американския си сътрудник Джо Байдън, заяви турският ефирен канал НТВ. Разговорът е траял 45 минути.

Двамата водачи са разискали районни тематики, в това число нашествието на Русия против Украйна, както и връзките Турция - Съединени американски щати, се показва в известие на дирекцията по връзки на турското президентство.

Ердоган е декларирал в диалога, че би трябвало да продължат напъните за реализиране на политическо решение сред Русия и Украйна. Той е показал, че на фона на вероятността от още по-голямо задълбочаване на рецесията е значимо Турция да може да беседва и с двете страни и да играе улесняваща роля в търсенето на решение.

Ердоган е изтъкнал значимостта на това, че с помощта на отворения от Турция канал на доверие външните министри на Русия и Украйна са имали опция през днешния ден да беседват непосредствено в Анталия на среща, на която Турция бе хазаин. Той е подчертал, че организирането на срещата единствено по себе си е дипломатическа победа.

Ердоган е декларирал, че чака в най-кратък период да се стигне до резултат по настояването на Турция за закупуване от Съединени американски щати на 40 нови военни самолета и за рационализация на наличните самолети Ф-16. Той е изтъкнал също, че от дълго време е пристигнало време да бъдат отстранени всички несправедливи наказания по отношение на Турция в региона на отбранителната индустрия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР