Ердоган демонстрира сдържаност и не изпуска всички козове. След като

...
Ердоган демонстрира сдържаност и не изпуска всички козове. След като
Коментари Харесай

Има ли жокер в ръкава на Ердоган в играта на американски покер?

Ердоган показва въздържаност и не изпуска всички козове. След като се съгласи за Финландия, той се придържа към остарялото решение за Швеция - и по този метод надува личната си стойност, като в това време загатва, че няма да отиде прекомерно надалеч.

Изявлението на Реджеп Тайип Ердоган за готовността му да прегледа кандидатурата на Финландия за участие в НАТО, направено вследствие на договарянията му със Саули Нинистьо, приказва за разбирането на турския президент за границите на допустимото безчинство в навечерието на изборите, където благосклонностите на Съединени американски щати са на страната на противника му от обединената съпротива Кемал Кълъчдароглу.

Ердоган показва въздържаност и не изпуска всички козове. След като се съгласи за Финландия, той се придържа към решението за Швеция - и по този метод надува личната си стойност, като в това време загатва, че няма да отиде прекомерно надалеч.

Ердоган желае да замени решението за Швеция за поддръжка за себе си от Съединени американски щати или за опция да употребява административен запас против опозицията без съществени последици за себе си. Ердоган блъфира, само че както постоянно го прави невъзмутимо и предизвикателно.

Той не упорства, показвайки се кадърен на договаряния, само че и не се отхвърля незабавно, като че ли споделя: аз не коствам на ниска цена и ще дам на Америка това, от което се нуждае, само че на друга цена.

Във всеки случай Ердоган е кадърен да вгорчи живота на опозицията, а и желанието му да се пазари с Вашингтон е разбираемо.

Но в позицията си за Швеция турският президент е притиснат в ъгъла. Ердоган няма да може да им елементарни номерата с оскверняването на Корана без опасността да загуби лицето си пред нуклеарния си електорат. Той може да се съгласи единствено като направи услуга, а за това би трябвало да получи уместно предложение.

Ала играенето на сходни игри със Съединените щати е рисковано начинание. Ердоган обаче от дълго време е привикнал с сходен жанр завършения: целият му политически живот е цялостна случка.

Ще успее ли Ердоган да потвърди на Съединени американски щати, че успеха на съперника му Кълъчдароглу може да стане Пирова за тях? И дали решението му за Швеция ще бъде единственият мотив в сходен диалог?

Комбинацията от еластичност и неотстъпчивост в този момент е главното решение на Ердоган. Той изигра като вторичен коз картата на Финландия. Какво още е подготвил и по кое време ще стане ясно?

Всъщност до 14 май остава доста малко време. Турският покер за Ердоган може да завърши много ненадейно. Но различен излаз за него няма.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР