Ербил, Ирак — външният министър на Иран потвърди във вторник,

...
Ербил, Ирак — външният министър на Иран потвърди във вторник,
Коментари Харесай

САЩ осъждат „безразсъдните ракетни удари“ на Иран близо до новото американско консулство в Ербил, Северен Ирак

Ербил, Ирак — външният министър на Иран удостовери във вторник, че силите на страната му са изстреляли балистични ракети по цели както в Ирак, по този начин и в Сирия, защото Съединени американски щати и Ирак осъдиха смъртоносните удари, които удариха покрай строящото се консулство на Съединени американски щати в северния иракски град Ербил.

Това беше още една демонстрация на принуждение, евентуално обвързвана с продължаващата война в Газа сред Израел и съдружниците на Иран от Хамас. Подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен също нападнаха търговски кораби в стратегическите морски пътища в Червено море от седмици в отговор на войната.

Три въоръжени дрона бяха свалени над летището в Ербил по-късно във вторник. Съединени американски щати имат сили, основани на летището, част от интернационална коалиция, която се бори с ISIS в района. Няма незабавна информация за вредите.

смъртоносна офанзива предходната седмица в иранския град Керман. Две огромни детонации единствено на няколко минути бяха ориентирани към възпоменание на 4 януари за изтъкнат ирански военачалник, който беше погубен о...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР