Ерата на Юрген Клоп в Ливърпул донесе на феновете на

...
Ерата на Юрген Клоп в Ливърпул донесе на феновете на
Коментари Харесай

Ливърпул ще търси голям обрат в Бергамо

Ерата на Юрген Клоп в Ливърпул донесе на почитателите на отбора доста популярни победи и " алените " ще се нуждаят от още една такава, в случай че желаят да продължат напред в Лига Европа. Мърсисайдци излизат за реванша с Аталанта в Бергамо в четвъртък, откакто изгубиха първия мач на " Анфийлд " с 0:3.

На пръв взор задачата пред Ливърпул наподобява непостижима, само че отборът е потвърдил, че под управлението на Клоп може да прави чудеса. Незабравим остава обратът против Барселона в полуфиналите на Шампионската лига през сезон 2018/19, когато британският отбор загуби гостуването си на " Ноу Камп " с 0:3, само че по-късно победи каталунците с 4:0 вкъщи, с цел да се класира за финала и да стане първенец на Европа за шести път. Сега Ливърпул няма да може да разчита на домакинско преимущество, само че Клоп и неговите играчи могат да се осланят на последното си посещение на Аталанта, извоювано с 5:0 в груповата фаза на Шампионската лига през есента на 2020 година

Ливърпул се намира в поредност от три следващи мача без победа, която заплашва да помрачи финалния сезон на Клоп на " Анфийлд ". " Червените " към този момент завоюваха Купата на лигата, само че отпаднаха от ФА Къп след мъчителна загуба от огромния противник Манчестър Юнайтед, а към този момент изостават с две точки от водача Манчестър Сити във Висшата лига и в този момент имат потребност от огромна вечер в Бергамо, с цел да не отпаднат от Лига Европа.

От своя страна Аталанта прави последния си стабилен сезон под управлението на Джан Пиеро Гасперини, само че наподобява все по-вероятно, че ще би трябвало да търси успех в Лига Европа, с цел да взе участие в Шампионската лига през идната акция.

Програма на реваншите в Лига Европа и резултати от първия мач:

22:00

Аталанта - Ливърпул (3:0)
Рома - Милан (1:0)
Олимпик Марсилия - Бенфика (1:2)
Уест Хям - Байер Леверкузен (0:2)

Програма на реваншите в Лига на конференциите:

19:45

Фиорентина - Виктория Пилзен 0:0
Лил - Астън Вила (1:2)

22:00

ПАОК - Брюж (0:1)
Фенербахче - Олимпиакос (2:3)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР