Ерата на джипката приключи. Въпросът е какво следва“. Това заяви

...
Ерата на джипката приключи. Въпросът е какво следва“. Това заяви
Коментари Харесай

Карадайъ: Ерата на джипката приключи. Какво следва?

„ Ерата на джипката завърши. Въпросът е какво следва “. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от площада в Драгиново. Той, зам.-председателят  на Движението Йордан Цонев и  евродепутатът Искра Михайлова дойдоха в Драгиново, с цел да поддържат листата на Движение за права и свободи за Пазарджик, лидер на която е Цонев.

„ През април дадохме старт на рестарта, само че рестартът не е завършен ”, сподели Карадайъ и напомни модела ГЕРБ, 12-годишното безцелното престояване във властта и превръщането на държавния уред в бухалка против бизнеса и хората.



„ Погазването на демократичните правила, отстъплението от правата и свободите на хората и войната сред институциите доведоха до рецесия в политиката “, безапелационен би водачът на Движението.  И заключи: „ За нас това е рецесия на държавността и за това се нуждаем от рестарт. “

Карадайъ акцентира какъв брой значимо за страната е  „ държавният уред да действа според Конституцията и законите на страната в разговор, съгласуваност и съвместен надзор, в услуга на хората и в помощ на бизнеса. “

Мустафа Карадайъ напомни, че когато Движение за права и свободи беше на власт през 2007 година България стана член на Европейски Съюз, а дългът от 17 милиарда лв. през 2009 година към този момент бе стопен на 1 милиард лв.. Външните  вложения в България доближиха 7 милиарда  евро, което докара до повече работни места и растеж в стопанската система, сподели Карадайъ. И прикани присъстващите на площада да избират  партии с ясни цели и цели, каквито има единствено и само Движение за права и свободи.

Водачът на листата за Пазарджик и зам.-председател на Движение за права и свободи Йордан Цонев бе безапелационен: „ За тези 12 години,  ГЕРБ трансформира  държавата в инструмент на личната си партия, на членовете си, на бизнеса на ГЕРБ и на водача си. ”.

ГЕРБ не е  направила нищо, с което  младите  да имат по- високи приходи, да получат реализация в България, сподели Цонев. И продължи:  „ ГЕРБ не помни, че демократичните полезности са съблюдаване на Конституцията “.

Йордан Цонев напомни и ролята на Народното събрание, като бе безапелационен, че за тези 12 години „ водачът на една партията трансформира българския парламент в гумен щемпел, в това което желае той, което желае партията му и скара всички институции. “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР