Епохално откритие носи нова надежда за носителите на ХИВ. Учени

...
Епохално откритие носи нова надежда за носителите на ХИВ. Учени
Коментари Харесай

Епохално откритие за борба с ХИВ вируса

Епохално изобретение носи нова вяра за носителите на ХИВ. Учени от Барселона оповестиха, че са съумели да отстранят вируса изцяло благодарение на стволови кафези, заяви Марица.бг.
За пръв път, откогато се ползва антиретровирусна терапия, те са премахнали ХИВ от кръвта и тъканите на пациенти. Редовният разбор на кръвта у шестима пациенти, на които били присадени стволови кафези, посочил, че ХИВ не е открит в кръвта и тъканите им. У един от пациентите не били открити даже антитела.
Новият способ на трансплантация на стволови кафези е основан върху единствения случай, обвързван с цялостно излекуване на инфектиран пациент. Въз основа на комплицирана терапия, приложена на берлинчанина Тимъти, у който бе открита рядка разновидност на протеина CCR5 Delta 32, испанските медици създали неповторим механизъм за „ филтриране ” на инфектираните с вируса кафези. Учените означават, че цялостната трансплантация на стволови кафези лишава 18 месеца, а за подготвяне на противовирусните съставки се употребяват кръв от пъпната шнур и течност от костния мозък.
Още детайлности - ТУК
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР