Епизод от предизборната надпревара и демонстрация на сила – така

...
Епизод от предизборната надпревара и демонстрация на сила – така
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Борисов излиза на плюс, всички се борят за любовта му

Епизод от предизборната конкуренция и проява на мощ – по този начин политологът Първан Симеонов от " Галъп интернешънъл болкан " разчита отстраняването на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и с гласовете на ПП-ДБ.
" Това е проява на мощ. ПП-ДБ са в отбранителна позиция и това е демонстрация на мощ, в която е малко противоречиво получава ли някаква облага от това да се събере с " Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. "

За политолога свалянето на Желязков е " огледален облик на това, което беше направено с Никола Минчев " и което " реализира противоположен резултат – стегна, активизира последователите на Политическа партия, вместо да ги изпрати по пързалката надолу ".

Ако на изборите през юни ПП-ДБ са трети или четвърти, както подсказват социологически данни, това е напълно нова политическа обстановка. Тогава е допустимо ГЕРБ, Движение за права и свободи и разнообразни други обединения да помислят за по-спокойно договаряне между тях. Това обаче би било неточност, счита Симеонов.

По думите му, въпреки това за ПП-ДБ ще бъде " сладка роля " за останат известно време в съпротива.

" В България има три огромни групи гласоподаватели. Едната е на ПП-ДБ, която от време на време бърка във високомерието си и надценява качествата си. Другата е тази на ГЕРБ и Движение за права и свободи, която най-вероятно се опиянява от сегашния миг, в който натриват съвсем всеки ден носи на ПП-ДБ. Има и една трета група, която си търси собственик. Част от нея гласоподава за " Възраждане ", част от нея евентуално ще гласоподава за Григорова, а част от нея може би на следващия ден ще гласоподава за нещо на Румен Радев. "

Начинанието на Ваня Григорова съгласно Първан Симеонов може да се пояснява и като " прелиминарен вид " на президентския план, " което с този попътен вятър да тръгне напред, по-скоро да отъпче пътека ".

" Политическа партия съумяха по някакъв чудноват метод, поради характерния си жанр, който нервира доста хора, от време на време на чисто антропологическо равнище, съумяха по неподозирано бърз метод да настроят всички против себе си. Понякога дори сътрудниците им от Демократична България мъчно ги понасят ", разяснява Симеонов.

В момента всеки рита Политическа партия и това невъздържание може да докара до противоположен резултат, добави той.

Както и да наподобяват изпрани ГЕРБ и Движение за права и свободи, това са 4 години непрестанни политически опити моделът, обвързван с тях, да остане малко по-назад. Много огромна национална фрустрация е 4 години да има доста съществени опити за смяна и тя да не се случва, акцентира политологът. Той назова " колосален преход " формалното излизане на Движение за права и свободи напред.

" Отново сме в още от същото. Все си приказваме дали Движение за права и свободи може да излезе напред публично. Това постоянно е бил въпросът. (…) И това е идеално комфортна позиция за Борисов, тъй като има и двете порти отворени, балансира – той постоянно е имал едно балканско крило и едно демократично, прозападно крило и когато няма тези два крайници, му е било неловко. Най-тежките моменти са били когато остане единствено на балканския си крайник. Сега всички се борят за любовта му. Какво по-добро за Борисов! Със сигурност Борисов излиза на плюс от всичко. "

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР