Епидемията съществува и яростта ѝ си я бива, но наистина

...
Коментари Харесай

Манол Глишев: Мерките у нас се налагат от днес за вчера, сменят се, не се спазват, целят политическа репресия

Епидемията съществува и яростта ѝ си я бива, само че в действителност не е ”невиждана в човешката история ”. А и да не приказваме, че същите загрижени генерал-професори, които в този момент приказват за заплахата, първо твърдяха, че такава било нямало... Мерки трябваше и все по този начин би трябвало да има, само че не трябваше да са малоумни.
Специално у нас управляващите се подиграха с популацията. Сега към този момент търпението свърши и без никакъв открит протест хората просто отхвърлят да имат вяра, писна им да се боят, смъкват маските и потеглят по кръчми и градинки. Може и по никакъв начин да не са прави, само че това е ситуацията. Вече няма кой да ги спре. Борисов е глупак, той дискредитира себе си и Мутафчийски с един куп променливи хрумвания и народът в един миг го удари на комизъм.

Простотията с отворените православни храмове беше единствено следващият гвоздей в ковчега на изключителното състояние. Има и други - да вземем за пример поредното налагане, унищожаване и отново налагане на наложителни маски. Иди ми - Доди ми. Десетте тона " медицински консуматив ", тоест фурми също никак не усилиха доверието в така наречен ограничения. Като резултат - даже по централни улици полицията към този момент подминава хора без маски или събрани на тумби. Ченгетата към този момент ги е позор да досаждат с приказки, които и те сами не съблюдават.

Това може да има и ужасни последствия, в случай че заболяването повтори. Ако това стане, няма да е отговорен средностатистическият Ганьо, който отново хукна по агнешкото. Виновен е господин министър председателят ген.-лейт. доктор Балкански, който си избърса ръцете с щаба и лъже ганьовците всеки ден. Вината е в неприятната здравна политика на нашите управляващи, които проиграха човешкото доверие и целят единствено да ни лишават свободите, а не да ни защитят от заболяването.

Каквито щат да са ограничения трябваше да са наложени едновременно (а не на парче), да се съблюдават без изключения (ако ще и за Господ), да се постановат с пъклен жестоки санкции (ама действително, незабавно, на място и без обжалвания, а не с акт, който пада елементарно още преди наказателното постановление), да не се трансформират през целия ексклузивен интервал (а не когато Бойко се замисли за рейтинга) и да траят единствено за даден къс период, след което да паднат внезапно и незабавно (примерно тъкмо един месец, а не неразбираемо колко).

Вместо това ограниченията у нас се постановат от през днешния ден за през вчерашния ден, сменят се, не се съблюдават, целят чисто политическа принуда... и нямат период.

Накрая хем ще сме вързани плебеи на синджир, хем може и да отнесем епидемията.

Манол Глишев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР