Епидемията продължава и според мен има опасност отново да бъдат

...
Епидемията продължава и според мен има опасност отново да бъдат
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Има опасност отново да бъдат въведени по-строги мерки |

Епидемията продължава и съгласно мен има заплаха още веднъж да бъдат въведени по-строги ограничения. За наслада към този момент имаме обособени огнища и ограниченията, които се взимат от Министерство на здравеопазването, са напълно правилни. В тази динамичност е доста мъчно да се направи логаритъм по какъв начин да се ограничи болестта.

Това сподели по Нова телевизия имунологът и алерголог акад. Богдан Петрунов.

Той показа, че е корав последовател на носенето на маски, тъй като все още това е единственото средство за битка с коронавирусната зараза. Акад. Петрунов е на мнение, че епидемиологичната конюнктура в страната ще стане по-сложна с идването на сезонния грип.

„ Ако продължим да не съблюдаваме тези обикновени ограничения, нещата няма да отидат на добре. Въпросът за груповия имунитет е измежду главните. В момента той се изследва, само че не дава оптимизъм, защото се оказа, че невисок % хора развиват антитела. Колективният имунитет се основава постепенно, само че се допуска, че когато стане 50%, епидемията ще затихне ”, счита той.

Акад. Петрунов разяснява и положението на американския президент Доналд Тръмп и неговото лекуване. Схемата, по която президентът се лекува от ковид, включва „ Ремдесивир ”, „ Дексаметазон ” – кортикостероид, включен в съвсем всички протоколи за лекуване, както и пробно лекуване с моноклонални антитела.

„ Това са антитела, които са създадени към обособените антигени на вируса. Те са характерно създадени в лабораторни условия. Тези антитела са гражданска война в медицината и през днешния ден се употребяват в разнообразни посоки на медицината. Последните 5-6 месеца се пробваха да разработят тези антитела към антигените на ковид ”, разясни имунологът.

Той предложи да пием вода с лимони - в цитруса се съдържат витамин C и D, както и мелатонин, които са потребни за здравето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР