Епидемията от коронавируса във Великобритания може да продължи до пролетта

...
Епидемията от коронавируса във Великобритания може да продължи до пролетта
Коментари Харесай

"Гардиън" огласи секретни данни за далечен край на епидемията от коронавируса

Епидемията от ковид във Англия може да продължи до пролетта на идната година, като може да се наложи да бъдат приети в болница близо 8 милиона жители на Обединеното кралство, заяви английският "Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция и Дарик.

Вестникът се базира на материали, с които разполага, от конфиденциален брифинг на държавната изпълнителна организация Пъблик хелт Ингланд, проведен за управлението на Националната система за опазване на здравето (NHS).

В документа се показва, че се чака до 80 % от популацията да бъде инфектирано с COVID-19 в идващите 12 месеца, като за 15 на 100 от инфектираните, или 7,9 млн. души, може да се наложи хоспитализация.

"Гардиън " отбелязва, че на този брифинг е било изложено настоящето виждане на държавното управление за това до каква степен сериозна може да се окаже инфекцията както за публичното здраве, по този начин и за кадровия капацитет на сериозно значимите системи, като NHS, полицията, противопожарната работа и превоза.

Докладът е бил направен през последните дни и преглежда подготвеността на службите за незабавна помощ и реакция. Одобрен е персонално от шефа на държавната здравна работа доктор Сюзън Хопкинс, която управлява оперативния щаб за битка с епидемията в страната.



"Гардиън " оповестява и за гневната реакция на редица немски министри след медийните известия, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предложил на немска здравна компания "големи суми " за изключителните права над ваксина за COVID-19. "Германия не е за обмен ", сподели по този мотив икономическият министър Петер Алтмайер за телевизия А Ер Де, реагирайки на новината, появила се във вестник "Велт ам зонтаг " и озаглавена "Тръмп против Берлин ". Според вестника Тръмп е предложил 1 милиарда $ на основаната в Тюбинген биофармацевтична компания CureVac, с цел да подсигурява, че имунизацията ще бъде "само за Съединените щати ". Съобщава се също, че немското държавно управление е предложило свои лични "финансови поощрения " за това имунизацията да остане в страната.

Тази обява провокира стихия от отвращение в Берлин. "Сега е значимо интернационалното съдействие, а не личният народен интерес ", съобщи по този мотив Ервин Рюдел - закостенял народен представител от здравната комисия в Бундестага. А водачът на центристката Свободна демократическа партия Кристиан Линднер упрекна Тръмп в избирателен пиар. Германският здравен министър Йенс Шпан сподели, че въобще не се разисква въпросът за изкупуването на CureVac от Тръмп. Тази компания ще създаде ваксина "за целия свят, а не за обособени страни ", акцентира той, представен от "Гардиън ".

"Индипендънт " оповестява, че от английските лечебни заведения са почнали да изчезват диспенсърите с дезинфектиращ гел заради неналичието им в комерсиалната мрежа. Това е предиздвикало личния състав там да слага дребни бутилчици с гела напряко до леглата на пациентите или да ги заключва в шкафчета. А здравните служащи намерено приканиха да не се краде от лечебните заведения. Шефът на раковото поделение на фамозната болница "Св. Вартоломей " в Лондон написа в Туитър: "Не мога да допускам, че би трябвало да се обръщам с сходна молба, само че апелирам ви, не вземайте диспенсърите с дезинфектант от нашите отделения, когато посещавате болничното заведение ".

Италианският вестник "Кориере каузи сера " оповестява за гибелта на фамозния италиански проектант Виторио Греготи от COVID-19 на 92-годишна възраст. Той е проектирал стадиона за лятната олимпиада в Барселона през 1992 година, стадиона "Мараси " в Генуа, на който се играха мачове от международното състезание в Италия през 1990 година, театрални здания в Италия и Франция, жилищен комплекс в Шанхай и културния център Белем в Португалия.

Греготи е умрял от пневмония, породена от ковид, в болница в Милано. Според "Кориере каузи сера " в същата болница е настанена и брачната половинка му Мариана Маца, само че се се дава информация за положението ѝ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР