Епидемията от коронавирус застрашава един от най-важните сектори за испанската

...
Епидемията от коронавирус застрашава един от най-важните сектори за испанската
Коментари Харесай

Верига с 6 хотела у нас съкращава 8500 души в Испания и готви мерки за останалите пазари

Епидемията от ковид заплашва един от най-важните браншове за испанската стопанска система - туризма. В резултат на натиска върху промишлеността няколко от огромните хотелски вериги, опериращи в страната, оповестиха краткотрайни съкращения на хиляди свои чиновници.

Една от тях е компанията Meliá Hotels International, която у нас оперира шест хотела по морето, а през предходната година разгласи, ще се влага в отварянето на нов подобен в Слънчев бряг.

Според информация на локалното икономическо издание Cinco Días веригата ще редуцира краткотрайно близо 8400 свои чиновници в Испания. Това ще засегне малко повече от 1000 заети с административни действия и още 7330 души, които работят в затворените ѝ сега хотели.

На понижено работно време и против 50% по-ниски заплати ще останат заети членовете на съвета на шефовете, генералните мениджъри, ръководителите на интервенциите на компанията и шефовете на хотелите.
 2 500 000 души могат да изгубят работата си в Испания поради коновавируса
2 500 000 души могат да изгубят работата си в страната с втората най-висока безработица в Европейски Съюз

Големите компании към този момент са освободили краткотрайно десетки хиляди чиновници

Въпросните към 8400 души ще бъдат краткотрайно освободени съгласно процедурата Expediente de Regulación Temporal de Empleo (ERTE). Тя разрешава на работодателите в Испания краткотрайно да съкратят свои чиновници при форсмажорни условия за компанията, като по-късно те могат да бъдат още веднъж върнати на работа.

От Meliá показват, че за всички краткотрайно освободени чиновници компанията ще добави компенсацията за безработица до 50% от размера на брутната му заплата.

Хотелската верига, която ръководи 350 обекта по целия свят, е удостоверила, че продължава да работи по проект за " корекции и решения, свързани със заетостта ", които да бъдат въведени в другите страни, в които групата оперира.
 Melia Hotels отваря нов хотел с съвсем 1000 стаи в Слънчев бряг през 2020-а
Испанска верига отваря нов хотел с съвсем 1000 стаи в Слънчев бряг през 2020-а

Комплексът ще бъде седми обект на компанията на българското Черноморие

Meliá Hotels International развива активност в България от 2007 година. Тогава тя отвори петзвездния Meliá Grand Hermitage във Варна. По-късно веригата откри още пет обекта под марката на групата Sol by Meliá. Четири от тях се намират в Несебър и един е в Обзор. Към момента групата има 2400 стаи за настаняване у нас.

През предходната година стана ясно, че веригата възнамерява да се снабди и със седми хотел на Черноморието. Според проектите на компанията през тази година порти трябваше да отвори нов обект с близо 1000 стаи в Слънчев бряг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР