*Епична битка на вещици проклина мястото*В омагьосания лес край Триград

...
*Епична битка на вещици проклина мястото*В омагьосания лес край Триград
Коментари Харесай

МИСТЕРИЯ! Митични същества бродят в пияна гора в Родопите 


*Епична борба на вещици проклина мястото

*В омагьосания лес край Триград не пораства трева и не пеят птици

Причудливи създания населяват загадъчен килнат лес в Родопите. Местните от смолянското село Триград назовават мястото " пияна " гора, а някои от тях настояват, че са виждали странни хора да обикалят в нея. Отдалече наподобяват на естествени човешки същества, само че вглеждайки се по-добре, имат вълчи или кучешки глави.

" Носят се митове за причудливи същества, които живеят там. Аз съм родена тук и съм посещавала мястото, в действителност е впечатляващо. Изчела съм всичко по тематиката и фактически има нещо магично на това място ", споделя пред " България Днес " локалната жителка Латинка Малковска.

Участъкът от изкривени дървета не е доста огромен - с размера на футболно игрище е. Родопчани си предават от уста на уста, че странната форма на дърветата се е получила в резултат на епична вещерска борба. Ударната вълна от силата на магьосници от две прилежащи е блъснала дърветата и те са се огънали.

Интересното е, че в " пияната " гора не пораства трева, няма и птици, а няколко метра отвън нея, животът продължава да кипи с цялостна мощ - има и гъста растителност и пойни птички, които чуруликат радостно.

" Казват, че това събитие се е получило на свлачищна основа. Отдолу е вода. От въздействието на това дърветата си дефинират формата и порастват изкривено ", добавя Латинка.


Учените считат, че най-вероятната версия за възникването на мистериозната дъбрава е геомагнитната особеност. Участъците на гората с невероятните огънати дървета може да се срещнат и в западната част на Русия, на брега на Балтийско море в Калининградска област. И за тук учените споделят, че всичко е обвързвано с геомагнитните полета.

Хората, които живеят към двата феномена, твърдят, че тези места са с изключение на магични и лечебни. Необикновено огънатите дървета имат особена сила, която позитивно въздейства на индивида.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР