Епархийският съвет на Доростолската епархия е взел решение църквата „Св.

...
Епархийският съвет на Доростолската епархия е взел решение църквата „Св.
Коментари Харесай

Църквата в село Попина ще става манастир

Епархийският съвет на Доростолската епархия е взел решение църквата „ Св. Георги Победоносец “ в силистренското село Попина да стане манастир

Това заяви пред доростолският митрополит Яков, който през днешния ден отслужи празнична литургия в църквата в селото.

„ Когато посетих църквата усетих, че тук е доста мощна благодатта. Закупихме няколко парцела, създава се архитектурния план. Вярваме, че с Божията помощ и молитвите на Свети Георги ще просияе една плодородна света обител, която да събира поклонници, да възпитава децата ни. Разчитаме и на човешката помощ, това богоугодно дело да стане действителност “, описа доростолският митрополит Яков.

Очаква се манастирът да бъде построен на 3 стадия. Предвидени са средства на епархията, ще се разчита също на донори и на държавна помощ.

Идеята на управлението на епархията е бъдещият манастир да бъде база за православни училищен лагери. Вече са закупени 14 декара земя за основаване на стопанство, което да подсигурява прехраната на поклонниците.

Църквата „ Св. Георги Победоносец “ в Попина е издигната в средата на 19-и век. През 1962 година огромна част от нея е унищожена от пожар, само че е възобновена с труда на локалното население.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР