„Епъл“ ще произвежда iPhone 13 в Индия, съобщиха от компанията,

...
„Епъл“ ще произвежда iPhone 13 в Индия, съобщиха от компанията,
Коментари Харесай

Епъл“ ще произвежда iPhone 13 в Индия

„ Епъл “ ще създава iPhone 13 в Индия, оповестиха от компанията, представени от международните медии. Смартфонът се създава в локален цех на тайванския контрактуван производител на „ Епъл “ - Foxconn, ситуиран в град Сриперумбудур в щата Южен Тамил Наду, написа Reuters.

„ Епъл “ пренасочва някои области на производството на iPhone от Китай към други пазари, в това число Индия, която е вторият по величина пазар на смарт телефони в света.

Американският софтуерен колос се пробва да понижи зависимостта си от своята китайска верига за доставки.

Компанията възнамерява да сглобява iPad таблети още веднъж в Индия. През 2021 година търсенето на iPad беше много мощно, с помощта на работата от у дома. Продажбите набъбнаха 6,7 % до 53,2 милиона, с което таблетът на „ Епъл “ си обезпечи 32,5 % пазарен дял, по данни на IDC.

Колкото до iPhone 13, той разполага с усъвършенствано 5G преживяване, супер бърза продуктивност и енергийна успеваемост с чип A15 Bionic, по-дълъг живот на батерията и дизайн с плосък борд с висока устойчивост.

Смартфонът е четвъртият модел, който се създава на локално равнище, откакто „ Епъл “ стартира произвеждане в Индия през 2017 година с iPhone SE. Страната, дружно с страни като Мексико и Виетнам стават все по-важни за подписване на контракти с производители, доставящи американски марки, които се пробват да диверсифицират производството ди надалеч от Китай.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР