ЕПА/БГНЕС Netflix промени начина, по който измерва гледанията на своето съдържание

...
ЕПА/БГНЕС
Netflix промени начина, по който измерва гледанията на своето съдържание
Коментари Харесай

Нетфликс с нов ход заради критики на потребителите

 ЕПА/БГНЕС Netflix промени метода, по който мери гледанията на своето наличие – ход, който съгласно стрийминг компанията ще даде повече изясненост що се отнася до оценяване известността на наличието в платформата ѝ, написа Wall Street Journal.

От през вчерашния ден Netflix подрежда заглавията по сбор изгледани часове, разкри компанията. По-рано Netflix измерваше гледанията на база на броя на клиентите, които са гледали най-малко две минути от обещано шоу – метод, който съгласно критиците слага прекомерно ниска летва за премерване известността на дадена стратегия.

Освен това стрийминг услугата съобщи, че всяка седмица ще разкрива данни за гледаемостта. Подобна информация преди се оферираше най-вече в тримесечните доклади на Netflix.

Промените са направени в отговор на рецензиите, че услугата не е задоволително транспарантна към клиентите, вложителите и личните си продуценти, що се отнася до представянето на информация за гледанията. Netflix постоянно е споделяла, че защото не продава реклами, които да се излъчват с филмите и сериалите, не е нужно да се ангажира с обичайните общоприети метрики, употребявани в малкия екран.

Докато стрийминг пейзажът става все по-пренаселен, Netflix се конкурира за феновете и основателите на наличие с финансово готови съперници като Walt Disney, Apple и Amazon.com.

Netflix разгласи, че сред 8 и 14 ноември най-гледаният филм в платформата ѝ е бил " Red Notice ", в който вземат участие Дуейн Джонсън, Гал Гадот и Райън Рейнолдс. Продукцията е гледана общо 148,7 млн. часа от петък, когато беше пусната в стрийминг услугата. Най-популярният сериал за предходната седмица е “Narcos: Mexico " с 50,3 млн. изгледани часа, разкри Netflix.

В обява в блога на компанията, в която вицепрезидентът по тактиката за наличието Пабло Перес де Росо афишира измененията, се загатва, че Netflix е била обект на рецензии поради методите си на премерване.

По думите на Перес де Росо през годините компанията е получила доста отрицателна противоположна връзка, ето за какво през лятото е решила да направи промени.

Netflix е съобщила предишния месец новината в писмото си до акционерите с доклада третото тримесечие. В текста се показва, че " измерването на ангажираността в брой изгледани часове е много по-добър знак за общия триумф на заглавията и удовлетвореността на потребителите “, написа Инвестор.

Класацията ще се появява и в главната страница на Netflix – ход, който компанията се надява, че ще послужи като спомагателна форма на реклама. Това, което новата метрика няма да включва, е какъв брой клиенти са гледали съответно заглавие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР