ЕП иска създаването на специален международен трибунал, който да се

...
ЕП иска създаването на специален международен трибунал, който да се
Коментари Харесай

ЕП иска международен трибунал за престъпленията на Русия в Украйна

ЕП желае основаването на специфичен интернационален арбитражен съд, който да се занимава с закононарушенията на Русия в Украйна. Новият арбитражен съд ще запълни правния вакуум в интернационалното наказателно правораздаване.

В резолюция, призната в четвъртък, членовете на Екологичен потенциал упорстват съветското политическо и военно управление да бъде подведено под отговорност за експанзията против Украйна и закононарушенията там.

Парламентът декларира, че жестокостите, осъществени от съветските сили в Буча, Ирпин и доста други украински градове, разкриват бруталността на нападателната война и акцентират смисъла на координираните интернационалните дейности за заблуждение под отговорност на виновните лица според интернационалното право. Членовете на Екологичен потенциал упорстват Европейски Съюз, в тясно съдействие с Украйна и интернационалната общественост, да упорства за основаването на специфичен интернационален арбитражен съд, който да преследва закононарушенията на политическото и военното управление на Русия и нейните съдружници.

Според евродепутатите основаването на арбитражен съд ще запълни вакуума в интернационалното наказателно правораздаване и ще добави напъните за следствие на Международния углавен съд, защото понастоящем те не могат да проверяват закононарушението експанзия, когато става въпрос за Украйна.

Екологичен потенциал счита, че съдът би трябвало да има пълномощия да проверява освен Владимир Путин и политическото и военното управление на Русия, само че и Александър Лукашенко и неговите доближени в Беларус.

Те също по този начин акцентират, че подготвителната работа на Европейски Съюз по специфичния арбитражен съд следва да стартира неотложно и да се концентрира върху установяването на договорености в съдействие с Украйна. Украинските и интернационалните органи би трябвало да бъдат подкрепени при обезпечаването на доказателства, които да бъдат употребявани в бъдеще.

Парламентът е твърдо уверен, че основаването на специфичен арбитражен съд ще изпрати доста явен сигнал както до съветското общество, по този начин и до интернационалната общественост, че президентът Путин и съветското управление като цяло могат да бъдат наказани за закононарушението експанзия, осъществено в Украйна. Членовете на Екологичен потенциал показват, че към този момент не е допустимо Руската федерация под управлението на Путин да се върне към връзки на „ нормалната процедура “ със Запада.

Текстът беше признат с 472 гласа " за ", 19 гласа " срещу " и 33 гласа " въздържал се ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР