Еньовски фолклорен събор Край язовир Дрян“ ще бъде открит за

...
Еньовски фолклорен събор Край язовир Дрян“ ще бъде открит за
Коментари Харесай

Организират Еньовски фолклорен събор на 19 юни в село Красен

Еньовски фолклорен събор „ Край язовир Дрян “ ще бъде открит за девети път край генералтошевското село Красен на 19 юни от 9:30 часа , оповестяват от общинска администрация. 

В него могат да се включат певчески и танцови самодейни сформира и самостоятелни реализатори към национални читалища, организации и клубове.

Участниците се разпределят в три възрастови групи – до 7-годишна, от 7 до 14-годишна и над 14-годишна възраст. 

По правилник вокалните групи би трябвало да показват две песни с обща дълготрайност до шест минути, танцовите – две осъществявания с обща дълготрайност до 10 минути, а самостоятелните реализатори – ария или танц с дълготрайност до три минути.

Една от песните на вокалните групи наложително би трябвало да е обвързвана или отдадена на обичая Еньовден. Не се позволява пресъздаване на традиции.

Съборът има конкурсен темперамент и участниците в него ще бъдат оценени от жури от изтъкнати фолклористи, оповестяват уредниците. За най-хубавите реализатори са планувани награди.   

Такса за присъединяване не се заплаща. Съборът се финансира от дарения и от Община Генерал Тошево, която е негов уредник дружно с Народно читалище „ Йордан Йовков 1896 “ и кметството в село Красен. Заявки за присъединяване се одобряват до 7 юни в постройката на читалището или на електронен адрес [email protected]
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР