Енотът, който изкачи 25-етажен небостъргач в СейнтПол, Минесота, беше уловен

Енотът, който изкачи 25-етажен небостъргач в СейнтПол, Минесота, беше уловен ...

Пуснаха на свобода енота, изкачил 25-етажен небостъргач.

Енотът, който изкачи 25-етажен небостъргач в СейнтПол, Минесота, беше уловен и пуснат на свобода, съобщи Асошиейтед прес.

 
След като го нахраниха, техници от Службата за контрол на дивите животни свалиха енота в клетка със служебния асансьор до автомобил и го откараха в покрайнините на града. Енотът изглеждаше малко опърпан, но специалистите са категорични, че е здрав.  
All we can say is WOW and thank you to everyone for all of the kind words and support surrounding our business. We are so proud to be a part of this journey and wanted to share safe the release of the #MPRraccoon ! She was released on private residential property in the southwest suburbs of the Twin Cities with permission from the homeowner. We did consult with the Wildlife Rehabilitation Center of Minnesota (WRC) prior to release and we had determined that the raccoon was safe to release. Again, thank you to everyone for your support!
Публикувахте от в 13 юни 2018 г. "Той е в добро състояние. Храни се нормално", каза Кристина Валдива, генерален мениджър на Службата за контрол да дивите животни, която придружи ветеринарните техници до покрива на сградата.

 
Службата за контрол на дивите животни разпространи видео как пуска енота под дървета в покрайнините на града.  Публикувахте от в  Публикувахте от в Неволите на енота завладяха интернет. Той започна да се изкачва по стената на небостъргача "Ю Би Ес Плаза", след като не успя да слезе от перваза, на който се беше покатерил, уплашен от работници в подножието.
 
Той вървеше нагоре-надолу и периодично преспиваше по первазите. Пред сградата се струпаха хора, загрижени за съдбата на животното.
VIDEO: Watch as an adventurous raccoon reaches the roof after scaling a 25-story office tower in downtown St. Paul.
video Minnesota Public Radio & AP
— Trad American Angel™ (@RightWingAngel) Режисьорът ДжеймсГън предложи дарение от 1000 долара на благотворителна организация от името на човека, който успее да спаси животното.
 
Службата за контрол на дивите животни в града постави капан с котешка храна на покрива, за да може енотът да бъде свален безопасно. В сряда енотът стигна до покрива и хората се успокоиха, че поне няма да падне от стената.
I MADE IT!!!

I'd like to thank God, the great people of Minnesota and the Wu-Tang Clan.

Now someone come get me. I'm on the roof.
— The MPR Raccoon (@TheStPaulRacco1) Местното радио MPR направи хаштаг на енота #mprracoon. Той получи и акаунт в Twitter. Един от туитовете беше: "Направих голяма грешка".

Още невероятни истории около тези уникални същества - енотите:

Източник: dariknews.bg