Енигмата на извънземната цивилизация и Сириус в древен Египет. Звездата

...
Енигмата на извънземната цивилизация и Сириус в древен Египет. Звездата
Коментари Харесай

Енигмата на извънземната цивилизация и Сириус в древен Египет

Енигмата на извънземната цивилизация и Сириус в античен Египет. Звездата Сириус е била най-важната за античните египтяни. Техният календар се основава на изгрева на тази звезда по комплициран метод. Сириус постоянно е разпознат с богинята Изида ( позната още като И́сис или Сопдет ) в античен Египет, изключително като сигнал за наводнението на Нил. Звездата също по този начин се свързвала с Озирис и Анубис.

С просто око човек може да види почти 2500 до 3000 звезди от 5000 забележими звезди. Звездите постоянно се свързват с секрети и история на човечеството в доста антични митологии, религии и култури. Планетите и звездите са повлияли на проучванията на нашите предшественици върху човешката природа и бъдещите прогнози, които са ни повлияли.

Астрологията се развива във Вавилон преди към 2400 години. Тогава вавилонците основават своя версия на хороскопи. Много звезди в нощното небе са затъмнени и не се виждат, само че блясъкът, искрящите качества и изменящите се цветови качества на Сириус са довели до отчети, че това е НЛО.

Енигмата на извънземната цивилизация и Сириус

„ Сириус Б е сътрудникът на Сириус в небето. Възможно е Озирис (или Орион) сътрудникът на Изида (Сириус), да е заместител на същинския незабележим сътрудник Сириус Б. “ съгласно Робърт К. Г. Темпъл.

Както знаем, най-старата и съществена форма на името на Озирис е писмен знак на престол и око. В резултат на това „ окото “ на Озирис е от значително значение. Сириус B е прочут като „ звездата-око “ от племето бозо в Мали (етническа група, живееща покрай догоните). Тъй като Озирис е изобразен с око и от време на време е именуван „ спътникът на Сириус “, това е сходно на това да се каже, че Озирис е „ звездата на окото “, като се одобри, че античните египтяни са знаели за съществуването на Сириус Б и че „ спътникът на Сириус “, затова може да се отнася за него.

Най-ранните династични египтяни не са знаели смислите на египетските писмени знаци и имената на Изида и Озирис. И наподобява, че имената и знаците са от преддинастичния генезис – т.е. преди 3200 година прочие н. е. или най-малко преди 5000 години. Най-малко от 2800 година прочие н. е. не е имало обичайно живо пояснение за смислите на имената и знаците за Изида и Озирис.

Древноегипетската богиня Изида. Нейното въплъщение била звездата Сириус.

Звездата Сириус е наричана „ Кучешката звезда “ през цялата записана история. Анубис, античният господ, бил „ кучешки господ “ с тяло на човек и глава на куче. “

Енигмата на извънземната цивилизация и Сириус в античен Египет

Според гръцкият академик Плутарх, „ Анубис в действителност е бил наследник на Нефтис, сестра на Изида, макар че се допуска, че е наследник на Изида. Изида беше „ забележима “, до момента в който Нефтис беше „ невидима “. (С други думи, защото невидимата майка не можела да се види, забележимата майка служела като сурогат на същинската майка, невидимата майка.)

Според Плутарх Анубис е бил „ водоравен кръг, който разделя невидимата част… която те назовават Нефтис, от забележимата част… която назовават Изида. И защото този кръг еднообразно допира границите на светлината и тъмнината, той може да се преглежда като общ за двете.

Това е толкоз ясно остаряло изложение, колкото може да се надява на кръгова орбита (наречена „ Анубис “) на тъмна и невидима звезда (наречена „ Нефтида “) към нейната сестра, светла и забележима звезда (наречена „ Изида “). А ние знаем, че Изида е била приравнена със Сириус. Това, което липсва тук, са следните точни неща, които би трябвало да останат наши догатки на този стадий:

(a) Окръжността е същинска орбита.

(б) В този подтекст божествените фигури в действителност са звезди.

Анубис и Озирис от време на време са хомогенни. Озирис, спътникът на Изида, който също е прочут като „ спътникът на Сириус “, от време на време се свързва със спътника на Сириус, което е задоволително и предстоящо. “ Изида (като Сириус) е изобразявана в античните египетски картини като пътуваща с двама сътрудници в една и съща небесна лодка. Сириус има два спътника: Сириус B и Сириус C, съгласно някои астрономи.

Съществувала ли е напреднала цивилизация в Египет преди фараоните?

Придружаваща звезда на Сириус (в същото съзвездие като Голямото куче) е била известна на арабите като „ Тегло “. Смятало се е, че е извънредно тежка, даже прекомерно тежка, с цел да се издигне над хоризонта. Сириус Б, действителната звезда-спътник на Сириус, е формирана от свръхплътна материя, по-тежка от всяка елементарна материя в космоса. Теглото й е същото като това на типична солидна звезда.

Има доста прилики и голям брой божествени имена сред античен Египет и античен Шумер . Шумерите наподобява са познавали Египет като „ Маган “ и са общували с него.

Ану , основният господ на Шумер, е показан като чакал, версия на претекста с кучето, който също е бил употребен в Египет за Анубис, в който кучето и чакалът наподобява са взаимозаменяеми като знаци. Египетското име на Анубис е „ Анпу “, което е обвързвано с шумерското „ Ану “, и двамата са богове-чакали.

Уолис Бъдж, прочут египтолог, счита, че и двете култури на Шумер и Египет произлизат от характерен „ доста античен “ източник. Шумерите също назовават Ану Ан (вариант). Озирис е прочут още като Ан в Египет.

Както споделя Плутарх, Анубис (Анпу на египетски) е кръг. Струва си да се означи, че терминът Анда значи „ елипса “ на санскрит. Това може да е съвпадане. Анубис, съгласно Уолис Бъдж, съставлява времето. Комбинацията от смисли на „ време “ и „ кръг “ за Анубис мощно допуска „ кръгово придвижване “.

Според Плутарх египтяните наричали Хор „ силата, дадена да управлява революцията на слънцето “. В резултат на това египтяните основали и разпознали такава друга динамичност, решителен аспект.

Догоните и Сириус

Както всички знаем, догоните разказват Сириус Б като „ тежък “ и приказват за „ тежестта му “. Небето и всичко, обвързвано с него, са от значително значение за догоните. Според легендите на догоните Бог Ама (наричан още Амен) е основал атмосферата. Той е и този, който основава първите живи типове на планетата.

Те се назовават „ Nommo “ (прародителския дух). Ефирните духове били първите хора, живели в нашия свят. Те обаче от време на време се назовават земноводни, хермафродити или рибоподобни същества. Майстори на водата, наблюдаващи и даже учители са термини, употребявани за тяхното изложение.

Според догоните Ама е основала тези животни в далечното минало. Те настояват, че Номмо са били антични астронавти от звездната система Сириус, на 8,6 светлинни години от Земята.

Този факт обърква учените. Как догоните имат достъп до такова галактическо познание? Има две благоприятни условия. Извънземните безспорно са посетили Земята. Или в миналото е имало високоразвита цивилизация на Земята, от която е получено цялото познание на догоните.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР