Енергийният регулатор е приел първите две цени на природния газ

...
Енергийният регулатор е приел първите две цени на природния газ
Коментари Харесай

С над 34% падат цените на газа за август и септември 2019 г.

Енергийният регулатор е приел първите две цени на природния газ със задна дата след контрактуваното ново тарифиране сред " Булгаргаз " и съветската " Газпром Експорт ", включващо и данните от европейските газови хъбове и влизащо в действие от 5 август 2019 година

Така за август и септември 2019 година цената ще е надлежно с 34.79 на 100 и 34.32 % по-ниска по отношение на работилата за този интервал, оповестиха от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) в понеделник. Тарифите за последното тримесечие на 2019 година и първото на 2020 година ще бъдат прегледани до края на седмицата, като редом се прави разбор за отражението на това понижение върху цените на топлинната и електрическата сила, създавани от топлофикациите. Отделно ще се реши кой да е спадът при топлата води и парното и цената, по която ще се преизчислят сметките за тези осем месеца, само че понижението ще се отрази вкупом за целия интервал, а не за всеки месец, стана ясно от известието на КЕВР.

Така за интервала 5-31 август 2019 година понижението по отношение на тогавашната цена на газа ще е 15.62 лева или 34.79 на 100 и новата цена ще е 29.28 лева./MВтч (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Септемврийската цена ще е 29.49 лева./MВтч (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), което е с 15.41 лева по-ниско от предходната или спад с 34.32%.

При одобряването на тези две цени КЕВР е отчела отражението на новата хибридна формула за ценообразуване по контракта с " Газпром ", както и разноските за транспорт на природния газ през територията на Румъния и усреднения валутен курс на Българска народна банка на лв. по отношение на $ за всеки от двата остарели месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР