Енергийният министър в оставка Александър Николов обяви по-рано днес, че

...
Енергийният министър в оставка Александър Николов обяви по-рано днес, че
Коментари Харесай

Енергийни експерти разпердушиниха Петков, обвиняват го в лъжи

Енергийният министър в оставка Александър Николов разгласи по-рано през днешния ден, че в енергетиката всичко е наред, само че " Газпром " не е сигурен източник в изискванията на войната в Украйна. По думите му според от това какъв брой е студена зимата 7-те танкера, които е намерил ще стигнат. По думите му служебното държавно управление би трябвало да реши дали да подпише контракта за тях и по какъв начин да транспортира газа.

Междувременно от ГЕРБ нападнаха държавното управление в оставка с изказванието, че доставките въобще не са сигурни и че газът няма да стигне на България за зимата и че не се знае по какъв начин и от къде ще бъде доставено синьото гориво в България.

Пред Българска национална телевизия енергийният специалист Еленко Божков сподели писмо, изпратено от " Булгаргаз " до Българския енергиен холдинг, което преди този момент показаха и ГЕРБ.



" С това писмо се изобличават всичките неистини на министър-председателя и на Александър Николов. Писмото демонстрира по какъв начин в 11 без 5, когато президентът споделя, че държавното управление оставя страната в енергиен безпорядък, те направиха съвещание и то с протоколно решение, на което одобриха условия, които са напряко заробващи ", сподели Божков пред националната телевизия.

Той заяви, че контрактуваните количества ще се продават със 119% над референтната цена, което значи 115,7 $ на мегаватчас. Същото количество от " Газпром " ще е с към 33% по-евтино, разяснява той.

Според различен енергиен експерт - Иван Хиновски - не са сметнати нито времето, нито разноските за регазификация и транспорт на втечненото гориво през гръцкия конектор, което ще оскъпи газа с към 50 на 100.

" Булгаргаз споделя, че до края на годината доставки до Ревитуза няма опция, за Турция не е несъмнено поради връзките. 27 юли Булгаргаз сезира министъра за проблемите. Какво може да направи министърът за това време? Това декларативно демонстрира, че Николов залага мини на идващите министри и на идващия кабинет. В това писмо написа, че главният проблем е потенциалът на регазификация на Ревитуза и опцията да достъп до нашата нарязвам. Не се планува влизане в деяние на връзката Комотини-Стара Загора ", съобщи той.

Ще имаме полупарно и полуиндустрия, разяснява Хиновски. Явяват се и други проблеми като това, че Европа желае да си понижи потреблението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР