Енергийният министър Теменужка Петкова предупреди, че либерализацията на пазара може

...
Енергийният министър Теменужка Петкова предупреди, че либерализацията на пазара може
Коментари Харесай

Токът ще бъде скъп без доставчик

Енергийният министър Теменужка Петкова предизвести, че либерализацията на пазара може да усъвършенства крайната цена единствено за потребителите, които се възползват от правото си да изберат снабдител. 

" На нито един консуматор на електрическа сила няма да му бъде спрян токът, в случай че не предприеме марки да подпише контракт с снабдител на сила.

Ако подобен контракт не се подписа в законоустановения период, той ще получава ток от по този начин наречения снабдител от последна инстанция, само че на по-висока цена ", акцентира министър Теменужка Петкова, разяснявайки в предаването " Седмицата "  на радио " Дарик " тематиката за либерализацията на пазара на електрическа сила.

Министърът призна, че пандемията се отразява и на енергетиката, само че подхванатите ограничения още от март се ползват сполучливо и енергийната система работи обикновено.

" Нямаме проблеми и в огромните енергийни сдружения, като АЕЦ " Козлодуй ", уточни още министър Петкова.

По отношение на бъдещето, министър Петкова акцентира, че продължава процедурата по АЕЦ " Белене ", има 5 компании, които са декларирали, че ще подадат обвързваща оферта и добави, че няма изясненост какъв ще бъде финала на тази процедура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР