Енергийният министър Теменужка Петкова да предприеме допълнителни действия за защита

...
Енергийният министър Теменужка Петкова да предприеме допълнителни действия за защита
Коментари Харесай

Нови доказателства смекчават вината на държавните фирми по делото БЕХ Газ


Енергийният министър Теменужка Петкова да предприеме спомагателни дейности за отбрана на българските ползи по делото сред Европейска комисия и Българския енергиен холдинг, по-известно като БЕХ Газ. Това излиза наяве от входирано в Народното събрание проекторешение от депутати от ГЕРБ и ръководителя на Комисията по енергетика Делян Добрев. Именно в тази комисия проекторешението ще бъде прегледано още този четвъртък. В претекстовете за предприемане на спомагателни дейности е записано, че са в процеса на инспекцията по делото БЕХ Газ българските управляващи са разкрили спомагателни оневиняващи и смекчаващи отговорността доказателства. Това постанова и предприемането на спомагателни работи с концепцията Европейска комисия и БЕХ да поемат взаимни задължения за разрешаване на разногласието.

Припомняме, че делото БЕХ Газ бе формирано от Европейска комисия против държавните компании БЕХ, „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “, а следствието е за възможна корист с господстващо състояние на газовите пазари у нас. Българската страна е осведомена с настояванията на Брюксел, като последно при започване на юли енергийният министър е уведомил депутатите по развиването на проблема. Именно това е и повода в този момент да се възложат на Теменужка Петкова да предприеме спомагателни дейности за отбрана на българските ползи. Народните представители към този момент разпоредиха сходни функционалности на министъра още в края на ноември предходната година, когато Народно събрание поддържа предлагането за привършване на делото без съдействие, тъй като „ минусите на съдействието биха надхвърлили възможните изгоди от него “.

Допълнителен мотив за българската отбрана е и постигнатото съглашение сред Европейска комисия и съветската „ Газпром “ за доставките на природен газ за Европа. Това дело бе завършено без финансови наказания, а вярата на родните ръководещи е, че по подобен метод може да се завърши и БЕХ Газ. „ Развитието по това дело е относимо към делото БЕХ Газ заради сходната правна подготовка на твърдяните връзки и припокриване на пазарните участници, имащи отношение по двете каузи, чието държание е оценено от Европейска комисия “, е записано в претекстовете към настоящето проекторешение.

Това ще бъде второто дело, което холдингът е на път да завърши с поемането на ангажимент. През 2016 година БЕХ завърши по подобен метод воденото от Европейска комисия антимонополно дело за електроенергийния пазар у нас.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР