Енергийната система на страната е стабилна и подготвена за зимния

...
Енергийната система на страната е стабилна и подготвена за зимния
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Енергийната система е стабилна и готова за зимата

Енергийната система на страната е постоянна и готова за зимния интервал. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова при визитата си на новия диспечерски център, основан в енергийното ръководство „ Юг “ в Пловдив, съобщи БНР.
Министър Петкова акцентира, че към този момент са завършили инспекциите на трите електроразпределителни сдружения и Електроенергийния систематичен оператор преди началото на зимата. „ Категорично мога да кажа, по първични данни системата е постоянна и трите електроразпределителни предприятия и ЕСО имат подготвеност да посрещнат есенно-зимния сезон “, беше безапелационен министърът.
Два плана за повече от 5 милиона евро са осъществени от Електроенергийния систематичен оператор за рационализация и надзор, като по този метод се способства за сигурността на доставките и качество на услугата. „ Тук в Пловдив се намира един от петте опорни пункта в страна, на база на които ще може да се обезпечи спомагателен запас във връзка с системата. От тук ще може да се ръководи системата отдалечено. По този метод ще можем да пестим и време. Ще могат и повредите да се отстраняват отдалечено, надлежно и разноските ще бъдат по-малко “, изясни още министър Петкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР