Енергийната комисия в парламента отхвърли предложението за отмяна на изключението,

...
Енергийната комисия в парламента отхвърли предложението за отмяна на изключението,
Коментари Харесай

Депутати решиха дерогацията за руски петрол да остане

Енергийната комисия в Народното събрание отхвърли предлагането за анулация на изключението, което разрешава нефтокомбинатът на „ Лукойл “ край Бургас да работи с съветски нефт.

Законопроектът беше импортиран от Делян Добрев преди дни, с който се желае преустановяване на дрогацията – изключението от евросанкциите против Москва, което разрешава на бургаския нефтохим да работи с съветски нефт.

Според предлагането страната би трябвало да предприеме бързи дейности и в тридневен период да приключи дерогацията.

“Големият проблем не е дали някой поддържа “Лукойл ”, или някой различен. Големият проблем е, че има едни отчети на ДАНС и освен на ДАНС в Народното събрание, които споделят, че ще има проблем, в случай че този период е къс, и даже да има софтуерна опция не за 24 часа, за 3 часа да се достави нов нефт, казусът, който може да възникне от това е, че някой може да се възползва от тази възбрана, с цел да провокира изкуствена рецесия на пазара на горива в България и защото ние не желаеме да допуснем това, даваме този период от 3 месеца, а не тъй като някой от нас има нещо общо с “Лукойл ” или някой различен. Хайде, в случай че си приказваме, да се върнем обратно във времето, ГЕРБ какъв брой време играха карти с “Лукойл ” и какво правеше ГЕРБ за “Лукойл ” и по-късно да обясняваме по какъв начин ние сме подкрепяли съветските ползи ”, съобщи Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Темата беше разисквана преди няколко месеца в Народното събрание и след съществени диспути беше признат график, по който рафинерията в границите на една година би трябвало да премине на работа с неруски нефт.

Делян Добрев стимулира измененията с публикуван преди дни отчет, съгласно който „ Лукойл Нефтохим “ не съблюдава рестриктивните мерки и заобикаля възбраната да продава горива от съветски петрол в Европейски Съюз.

Тои посочи, че компанията не заплаща обещаните налози и вноски във фонда за компенсиране на потребителите, които заплащат скъпо за горива, създадени от на ниска цена съветски нефт. Компанията натрупа милиардни облаги, а българите нямат никаква изгода от дерогацията, тя незабавно би трябвало да бъде прекъсната, счита депутатът от ГЕРБ.

След като предлагането на Добрев беше отхвърлено, той написа коментар във Facebook, съгласно който отхвърлянето е станало с гласовете на Българска социалистическа партия, „ Възраждане “, Политическа партия и Демократична България.

„ Борбата за ползите на Русия им е на живот и гибел. Путинисти или елементарни опортюнисти? “, написа той.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР