Енергията, която ни се дава, не е безкрайна. Всеки има

...
Енергията, която ни се дава, не е безкрайна. Всеки има
Коментари Харесай

Крадците, които изяждат вашата енергия: 6 неща, за които не бива да си хабите нервите

 Енергията, която ни се дава, не е безкрайна. Всеки има интервали на изтощение, незаинтересованост и отмалялост. Как губим скъпоценната си витална сила, без да виждаме това? И допустимо ли е да попълним нейния недостиг?

Какво най-често ни вади от равновесие? Повечето хора ще внесат в този „ черен лист “ работа, фамилни проблеми, домашни проблеми или брачен партньор – пияч. Така ли е? Никой не спори, всичко това може да ни смазва всеки ден с непостижимата си тежест, да провокира у нас чувство за изтощение. Но има и точки на приключване на жизненоважна сила, за които малко на брой подозират.

Какво лишава силата ни?

Песимистичното въодушевление – сериозна причина освен за проблеми със стомашно-чревния тракт, само че и за редица по-сериозни недъзи. Те се демонстрират на фона на отслабен витален тонус и имунитет. Психолозите настояват, че в случай че сте в обстановка, в която умората просто не ви напуща, не трябва да се отчайвате.

Можете да се справите с този проблем, без да прибягвате до външна помощ. В реалност най-много човек се уморява от себе си, а точно, уморява се от личните си реакции към избрани събития. Разбира се, постоянно ще има съществени аргументи за безредици. Но има и по-прости неща, които могат да тровят живота ни.

Проблем номер 1: Синдромът на отличника

Директният път към придобиване на невроза е стремежът към високи достижения и съвършенство, който се подтиква от рекламата, филмовата промишленост. Казват ни, че на практика всеки може да реализира разцвет, благополучие, да бъде сполучлив от позиция на обществото. И наподобява, че всичко належащо за това във всеки от нас към този момент съществува, а дали осъзнаваме тези супер качества или не, зависи единствено от нас. Човек, който се стреми да „ завладява “ високи бариери, си слага непостижими задания.

Влиза в конкуренцията за триумф, тъй като не е удовлетворен от досегашните си достижения. Но даже огромни персони са преживявали интервали на крах. А позицията, че всичко би трябвало да се прави с оптимално натоварване, води до нервно безсилие.

Как да постъпваме? Изключително значимо е в сложни моменти да простите на себе си, да бъдете снизходителни към себе си, да си позволявате дребни недостатъци. Обичайте себе си, а не идеалния си облик, тъй като сте същински и неповторим като персона, а не като плод на нечие въображение.

Проблем номер 2: Завист

Това разрушително възприятие постоянно води до огромна загуба на сила. Завистта отравя живота на притежателя си, тя безусловно е генератор на комплекси и отрицателни страсти.

Противоотрова! Завистта в действителност не се лекува. Ако страдате от това „ неразположение “, тогава би трябвало да вземете ограничения. Научете се да превключвате на позитивни страсти – съзерцаване на природата, другарство с обичания човек. Спрете да се сравнявате с някого. Всеки има собствен живот и свои условия.

Проблем номер 3: Неувереност в себе си

Отличен метод да разхищавате скъпата си сила е непрекъснато да се вслушвате в мнението на другите за вас. В резултат на това не се фокусирате върху личната си успеваемост, а върху реакцията на другите на вашите дейности. Но е невероятно да угодите на всички. И належащо ли е това? В основата на този комплекс стои неувереността в себе си.

Как да се държим? Всъщност другите не се интересуват толкоз от вашите достижения и провали. Те са съсредоточени върху себе си, обичаните. По предписание хората бързо не помнят това, което в миналото са споделили за вас, а вие дълго време ще въртите в главата си всяка несъзнателно изреченадума.

Проблем номер 4: Желание да се застраховате постоянно и за всичко

Необузданото предпочитание да се отбраните във всички области на живота също „ изсмуква “ вашата сила. Това може да се прояви на непрекъснато предпочитание за високо равнище на материално благоденствие, в пристрастеност към всевъзможни (а от време на време – много съмнителни) техники и способи. По принцип нищо и никой няма да даде 100% гаранция за сигурност и вие губите сила, каквото и да се случи.

Как да действате? Невъзможно е да се застраховате против всички житейски бедствия. Животът се развива съгласно личните си закони. Необходимо ли е да се притеснявате?

Проблем номер 5: Алчност

Отслабва вътрешната ви отбрана. Има категория хора, които непрекъснато са нащрек, че ще бъдат излъгани, стремят се да схванат къде е по-изгодно, по-удобно. Такъв човек се пробва с аптечна точност да мери изразходваните сили, само че постоянно резултатът е тъкмо противоположният и силата изчезва.

Противоотрова. Прагматизмът на това държание е забележим. Невъзможно е да се изградят модели на държание за всички, обстановки, вероятности. Но законът, че колкото повече дава човек, толкоз повече получава, в действителност работи. Това се случва посредством позитивизъм, признателност и положително отношение.

Проблем номер 6: Хронична отмалялост

Изтичането на виталната сила се предизвиква и от прекалено икономичния разход на тази сила. Всеки тип активност включва 5 съставния елемент: цел, проект, осъществяване, надзор и вътрешна оценка.

Когато човек работи благодарение на някои от тези съставни елементи (не си слага цел), на финала у него се натрупва психическо напрежение, което води до чувство за хронична отмалялост. Тези, които са усвоили всички съставни елементи, не изпитват отмалялост: получават енергийно зареждане от личните си действия.

Противоотрова. Направете по този начин, че вашите действия да са доминирани от неща, които ви харесват. А енергийните източници, които изпълват света към вас, ще ви оказват помощ да забравите за синдрома на хроничната отмалялост, подхранвайки и вашето равнище на сила.

econet

Магическата Мудра Ушас, която зарежда с сила, контролира хормоните и ви прави привлекателни за другия пол!

 

Всяка фигура, направена с пръстите на ръцете, преразпределя силата в избрани елементи на тялото, в органи и системи. Днес ще ви представим една необикновено потребна мудра)) Със сигурност към този момент сте…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР