Емполи записа минимален домакински успех с 1:0 над Монца в

...
Емполи записа минимален домакински успех с 1:0 над Монца в
Коментари Харесай

Емполи спря устрема на Монца, Антов се завърна в групата на новака

Емполи записа най-малък домашен триумф с 1:0 над Монца в първия мач от десетия кръг на Серия " А ". Така тосканците за първи път завоюваха на своя стадион през сезона и в същото време прекъснаха серията на новака от три победи. Българският национал Валентин Антов още веднъж не игра за гостите, само че този път най-малко беше включен в групата им за дуела.

“Адзурите ” поведоха в резултата още в 11-ата минута, когато Микеле Ди Грегорио направи две спасявания при удар на Мартин Сатриано и рикошет в Лука Калдирола, само че беше беззащитен при шута на Николас Хаас. До почивката те имаха няколко благоприятни условия да усилят преднината си, само че ги пропиляха. Така да вземем за пример в 25-ата минута изстрел на Матия Дестро беше спрян от гредата. В 51-вата минута при центриране от директен свободен удар на Лиам Хендерсън топката въпреки всичко влезе в противниковата мрежа, само че при вдигнат байрак за засада на Дестро. Малко по-късно резервата Джулио Донати беше заставен да почисти топката от голлинията след удар на Томазо Балданци. Това беше и последното огромно състояние за домакините. В оставащото време “бианкоросите ” постановиха мощен напън, само че не стигнаха даже до изравнително попадение. В последните секунди на срещата Николо Ровела от техния състав получи пряк червен картон поради препирня с неприятелски състезател.

Така Емполи се изстреля до 10-ата позиция в класирането с актив от 11 точки, до момента в който Монца е на 13-ото място с 10 извоювани пункта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР