Емоционална като песен на Queen, хапливо откровена като Кари Брадшоу,

...
Емоционална като песен на Queen, хапливо откровена като Кари Брадшоу,
Коментари Харесай

Софтпрес представя: „Лара“ - най-откровения и шарен роман това лято!

 Емоционална като ария на Queen, хапливо откровена като Кари Брадшоу, многолика като всяка жена, безредна, като времето, в което израства, и неподправено същинска като самата себе си, Лара е от тези дами, които непроменяемо притеглят вниманието на близките и за които се чудиш - те ли провокират ориста, или вселената непрекъснато слага на пътя им тествания и благоприятни условия.

 Лара има брачен партньор, две деца, три дрешника с рокли и къс лист с убеждения, които следва. Няма задръжки, когато споделя. Разказва искрено за детството, за изневерите, за всички свои страхове и многочислени неточности.

 „ Лара “ е първият разказ на Ния Йотова. Роман, който може да ви ядоса, да ви зарадва, да ви разсмее, само че няма да ви остави безразлични. Ния не крие, че за облика на Лара и останалите герои в романа е черпила ентусиазъм от заобикалящия я живот. Подобно на своята героиня, тя приключва образованието си в Сидни, Австралия, пътува доста и в сърцето си се счита за жител на света. Днес работи в IT сферата и макар корпоративната среда, споделя, че работата ѝ носи огромно наслаждение тъкмо тъй като огромна част от нея е обвързвана с текст.

 Създаден като разказ, „ Лара “ може да се чете и като дневник на актуалната жена, която желае всичко – да е прелестна майка, стихийна бизнес дама, буйна държанка и любяща брачна половинка – функции, за които прикрито или очевидно мечтаят милиони дами в света. Разликата е, че Лара не се срами, когато някоя от тези функции не ѝ е по размер, не се помирява с упованията на другите, и не се извинява, че желае всичко.

 „ Лара “ ще ви преведе през трийсет и девет години от един живот, който се случва сред Австралия и България, сред дома и офиса, сред фамилното легло и хотелски стаи в Барселона, сред „ какво ще кажат хората “ и „ какво желая аз “. Ще ви върне обратно към годините на „ Шатовалон “ и образцовите домове и ще ви накара да погледнете напред с усмивка. И без виновност.

 Този разказ е като чифт скъпи дизайнерски обувки с убийствено високи токчета, които един ден виждате на някоя витрина и сърцето ви прескача един удар. И въпреки че не са нито по джоба ви, нито подхождат на стила ви, ги купувате. Защото желаете да сте онази жена с убийствено високи токчета, след която всички се обръщат. Защото го заслужавате. Всяка жена е цялостен един свят. „ Лара “ е околосветско странствуване. Без предварителна стратегия и с непредвидени завършения. Готови ли сте да отпътувате?

 Ако към момента не сте прочели „ Лара “, елате на премиерата, с цел да разберете повече за тази специфична книга. Ако към този момент сте прочели „ Лара “, елате на премиерата, с цел да разберете какъв брой от разказаните в нея истории са истина! Очаква ви незабравима (първа) среща с Лара, Мъжа и останалите герои от романа... А може би даже ще се познаете в някой от тях?

20 септември | четвъртък | 19:00 ч.
зала „ Силует “ |Hotel Marinela Sofia

ВХОД СВОБОДЕН
Събитието е част от програмата на Литературен Клуб " Чети с Нас "  

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР