Емо Чолаков е синоптик, водещ, съпруг, баща и мечтател. Той

...
Емо Чолаков е синоптик, водещ, съпруг, баща и мечтател. Той
Коментари Харесай

Емо Чолаков се изповяда: Без любов нищо не става

Емо Чолаков е синоптик, водещ, брачен партньор, татко и идеалист. Той има вяра в любовта. Независимо от времето. Водещият на хитовото сантиментално риалити „ Един за различен “ споделя пред кореспондент на „ Събуди се “ за романтиката в живота си. След загубата на брачната половинка си Емо Чолаков откри сили да се изправи и да потърси и откри още веднъж любовта. В изявлението той употребява думата обич тъкмо 17 пъти.

„ Обичам да употребявам фразата „ Времето е наше ”. И все си го дублирам още от едни други години, моите набори го помнят. „ Времето е наше, наше… наше и по този начин и не стана наше ”.  Ама…чакаме…ние сме оптимисти хора. И с вяра напред. Все ще стане наше в миналото. 

„ Всяко време е моето време. Времето е страст, времето е такова, каквото е вътре в теб…каквото си го направиш. Така че човек, когато му е вътре слънчево, няма значение дали гърми, трещи. Каквито и тайфуни и урагани да го брулят, значимо е вътре в душичката какво е “, споделя синоптикът.

„ Гледам „ Новините на Нова ” и очаквам да се появиш ти главно. Прогнозата за времето я виждам с огромен кеф, в този момент сътрудниците от бТВ иска ми се обидят доста, само че доста съм огромен почитател на Василковски. Жесток е този човек. Много е добър, с огромен кеф го проследявам и го очаквам. Той е по-добър от мен. И това съм му го казвал “, отговоря на въпроса дали гледа прогнозата за времето Емо.

„ Ние имаме допирни точки. То по този начин се води времето. Не може да е „ преобладаващо ” и „ на изолирани места ”. Скучно е, жалко е и от дълго време не би трябвало да се прави по този начин, макар че не престават да го вършат по този начин. Времето би трябвало да се води с страст, с възприятие, с обич, с отношение, със закачка…в целия свят се прави по този начин “, разяснява честите съпоставения с Василковски водещият на прогнозата за времето.

„ Времето презентирах с голямо наслаждение и обич. Мисля, че за това ми се получаваше – какъв брой ми се е получавало…не всеки е на това мнение. Но много време се задържах и го върших с голяма обич. Без обич нищо не става “, признава Емо.

За най-романтичното риалити в ефира на NOVA „ Един за различен ”? 

„ Пак се връщаме към любовта, виждаш ли? Всичко е обич. Замисляла ли си се? Без обич не можеш да преминеш през тъжните и тежките моменти в живота. Няма друго. Това е – единствено обич.  Ами замисли се... Какво друго е? Какъв различен е смисълът? Всичко скъпо е обич – децата, околните, фамилията. Не можеш да си благополучен без да си влюбен, без да обичаш.  Докато обичам и съм влюбен, постоянно съм благополучен. “

Какви са изненадите в  „ Един за различен ” след три сезона?

„ То това е гениалното на нашето предаване. То е същинско любовно и сантиментално предаване, не е просто по този начин лепнат един етикет, както в последно време го вършат други малките екрани. „ Най-романтичното ” предаване и се озоваваме в един харем, дето един мъж целува всичко наред и в действителност тия женички не престават отново да се борят за сърцето му и това нещо се назовава романтика. Извинявай, Иве, но не е ли просташко? Отвратително е. Поне не го наричай романтично…нещо друго ….риалити и каквото ще да е. Какъв образец даваме на децата си? Знаеш ли какъв брой изгубихме смисъла на тази думичка „ обич ”. Много ми е тъжно. Това е по-тъжно и ужасно и от ковида, и от войната взети дружно и вкупом. Ние извратихме тази думичка и смисъла й. Даже не я усещаме по същия метод. Ти даваш ли си сметка, че Тик Ток споделя приказки на децата ни. И какво им споделя? За джуки и sugar daddy.  Това се гледа от ей такива деца които споделят „ Това ли е любовта? ”, „ Така ли ще се обичаме? ”, „ Така ли се търси мъж? ”.   

Какво е внушението на „ Един за различен ” и посланието му към дребните деца?  

„ Те гледат едни влюбени хора. Истински влюбени. Няма там хора, които не се обичат. И това е доста скъпо и значимо да се демонстрира по тв приемника, тъй като потвърждава по някакъв метод, че любовта е жива, че я има и то в оня прекрасен, остарял, обичаен метод, в който хората се обичат от сърце и душа и са подготвени на всичко за това.  Хората се преоткриват. Колкото и дълго да са дружно, те попадат в една атмосфера, в която всичко е обич в действителност и те откриват неща, примерно след 30-годишен взаимен живот, неща в колегата си, които не са подозирали, че ги има. Откриват  нови неща, преоткриват добре забравени остарели и схващат какъв брой към момента са влюбени “, споделя водещият на „ Един за различен “. 

„ Човек като прави нещо с обич, то се получава и надлежно не може по-късно да не изпитва някаква липса. Работата с деца е нещо неповторимо “, споделя водещият, който преди телевизионната си кариера е бил преподавател в Гоце Делчев.

Би ли сменил специалността? Например като професор по физика към Българската академия на науките? 

„ Професор нямам толкоз ум. До професор няма да го докарам, само че и сега се занимавам научно с метеорология, това ми е работата. Аз цялостен живот съм бил с метеорологията. Цял живот. Може би „ Един за различен ” е единственото кривване друго, което не е обвързвано с метеорологията. Всичко друго, с което съм се занимавал е обвързвано с физика и метеорология. По течението животът си ме е бутал, аз не съм търсил нищо съзнателно. При мен постоянно нещата са били ей по този начин по течението. Никога не съм и предполагал, че въобще в миналото в живота си ще се демонстрирам пред камера. Никога съм нямал такива упоритости. Просто по този начин се стече животът ми и напускайки времето, в никакъв случай не съм предполагал, че ще се върна отново пред камера. Но по този начин се случи и се влюбих в това нещо “, споделя Емо Чолаков.

Винаги ли е толкоз положителен в живота?

„ Какво му остава на човек? Има ли избор? Не е ли по-добре да си положителен и да се чувстваш добре, в сравнение с да страдаш, макар всичката гняс, която ти се случва? Всеки минава през гадости, животът е цялостен с такива. Ама нали все някак си би трябвало да минем през тях и да продължим … в името на някакви смислени неща ….като любовта. “

Ти обичаш? 

„ И не мисля да спирам да го върша! “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР