Емирът на Катар и руският президент Владимир Путин обсъдиха днес

...
Емирът на Катар и руският президент Владимир Путин обсъдиха днес
Коментари Харесай

Емирът на Катар и Владимир Путин обсъдиха влиянието на украинския конфликт върху енергийните пазари

Емирът на Катар и съветският президент Владимир Путин разискаха през днешния ден украинската рецесия и нейното влияние върху енергийните пазари по време на среща в коридорите на срещата на върха в Казахстан на няколко районни организации, оповестиха от кабинета на емира, представени от Ройтерс.

Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани и Путин също разискаха въздействието на спора върху продоволствената сигурност, както и обстановката в Либия, Сирия и нуклеарните договаряния с Иран, прибавиха от офиса.

Срещата беше замислена като опит за изглаждане на напрежението сред Русия и Катар, което набъбна след експлоадирането на украинската рецесия по-рано тази година, сподели източник, осведомен с договарянията, сподели пред Ройтерс в сряда.

Катар, който е измежду огромните експортьори на полутечен природен газ, търси значително неутрална позиция във връзка с спора, само че дейностите на арабската страна от Персийския залив, в това число неотдавнашните ѝ рецензии за анексирането на украинска територия от Русия, раздразниха Москва, добавя източникът на организацията.

Катар " има потребност от сърдечни връзки с Русия и другите страни в района ", с цел да продължи да играе ролята на медиатор в спора, сподели източникът.

По-рано в четвъртък шейх Тамим съобщи, че Катар има мощни и исторически връзки с Русия, заяви Ал Джазира.

" Емирът на Катар акцентира поддръжката за всички интернационалните и районни старания за намиране на неотложно спокойно решение на украинската рецесия и удостовери нуждата от ценене на суверенитета на страните ", се споделя в изказването на канцеларията на емира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР