Емил Велев е една от легендите на Левски и три

...
Емил Велев е една от легендите на Левски и три
Коментари Харесай

Кокала за ЦСКА и таблото с гости: Излязъл си от село, но селото си е останало в теб

Емил Велев е една от легендите на Левски и три пъти първенец на България със " синия " екип. Той е последният треньор, извел отбора от " Герена " до шампионска купа през 2009 година Бил е още ментор на Славия, Локомотив Пд, Локомотив Сф, Добруджа, Монтана, Хасково. Велев проучва мачовете от 14-ия кръг в efbet Лига пред Gong.bg.

С огромен интерес се очакваше мачът сред двата тима с името ЦСКА, само че на терена конспирация нямаше. Домакините стигнаха доста елементарно до успеха, противникът им въобще не ги затрудни. Нямам пояснение за какво играчите на ЦСКА 1948 бяха толкоз стъписани, може и да е от напрежение, както сподели Красимир Балъков. Но ми прави усещане, че против тимове като Лудогорец, ЦСКА и Левски, отборът на ЦСКА 1948 е доста нерешителен. В известна степен гостите могат да се усещат ощетени, защото прeз първото полувреме съдията не им даде дузпа за нарушаване против Галин Иванов. Едно вероятно равнене би могло да даде различен процес на мача.

В ЦСКА 1948 играчите са на двата полюса - доста опитни и на години от една страна и много млади и занапред прохождащи в професионалния футбол от друга. И треньорите, които ги водят са прекомерно неопитни, тъй като Балъков е по-скоро в ролята на шеф. Харесва ми, че играят единствено с българи в състава, само че ще е мъчно да мислят за нещо друго този сезон с изключение на за одобряване в елита. Чудно ми единствено за какво Мартин Камбуров стартира титуляр във всеки мач и го държат до края. Вижда се, че към този момент не е нападател за 90 минути.

Играта на ЦСКА не ми хареса и съм сигурен, че в случай че " алените " се изправят против един мъдро играещ тим, ще бъдат разпердушинени. Отборът не е се приспособил към новата система на игра и в отбрана ситуацията е отчайващо. Много малко тимове в света демонстрират печеливш футбол с трима бранители. Като изключим някои италиански тимове и шампионатите в Южна Америка, тази система не е обичана на треньорите, тъй като за нея би трябвало да разполагаш с избран вид бранители. Али Соу сподели след мача, че се усеща по-добре в тази групировка, само че аз не желая да върша изводи от два мача. Със сигурност наличието на един лек нападател до него като Георги Йомов, му дава повече независимост и благоприятни условия пред вратата на противника. Но би трябвало и да стартира да вкарва постоянно.

Изключително грозно усещане ми направи решението на домакините да не изпишат името на ЦСКА 1948 на електронното табло на " Армията ". Да сложиш " посетители " е меко казано неуважително, напряко дивотия и то огромна. Има една хубава приказка при такива случаи: " Излязъл си от село, само че селото си е останало в теб ". Мисля, че това споделя всичко. А и по време на мача се чуваха дюдюкания и обиди от ложата. Нали сякаш няма почитатели, единствено публични лица. Но за това огромната виновност е на дежурния пратеник. Нали той би трябвало да следи какви хора се позволяват на трибуните, откакто срещата е затворена за почитатели. Като не си е приключил работата, да го изхвърлят от листите на БФС.

Докато гледах мача се сетих за един случай отпреди 15-16 години, когато бях асистент на Мъри Стоилов в Левски. Гостувахме в Ловеч и зад нашата пейка се беше разположил оркестъра на Гриша Ганчев. Надуха ни главите, футболистите не можеха да чуват нашите инструкции. Затова отидох до тях и изпръсках тъпана с една бутилка разтворени витамини в нея. Кожата му незабавно омекна и на стадиона настъпи успокоение. После ме глобиха от БФС, само че си струваше.

Очаквах Локомотив да завоюва пловдивското дерби, само че не и с подобен резултат. Представянето на Ботев беше под всякаква рецензия, аз даже останах с усещането, че не желаят да играят. Независимо от проблемите, един подобен мач може да се изиграе и на мускули, както се споделя. Но когато излизаш без предпочитание и правиш една дузина неточности пред своята врата, няма по какъв начин да стигнеш до добър резултат. В отбрана бяха цялостна покруса, като инцидентно събран тим. Футболистите дори и не се скараха между тях, беше им все едно с какъв брой ще изгубят. Липсата на непрекъснат треньор също си оказва въздействие. Когато един ментор е краткотраен, това носи неустановеност в играчите. Трябва допустимо по-скоро да намерят треньор, в случай че желаят за запазят мястото си в елита.
Видя се, че напускането на Бруно Акрапович не се е отразило отрицателно на футболистите. А в играта на множеството от тях се видя блян да се потвърдят пред новия треньор. При повече централизация можеше да се стигне и до двуцифрен резултат.

Лудогорец победи Ботев Враца единствено с един гол разлика, само че изпусна доста положения. А и второто попадение на разградчани беше от засада. Отборната игра на домакините не ми хареса, само че имат мощни характерности и те вземат решение срещите. Критиките са най-много за представянето в отбрана, където единствено Недялков е на равнище. Станислав Генчев не се декларира като треньор край тъчлинията, може би тъй като знае, че е краткотраен. Врачани са костелив тим, имат положителни футболисти, играят нелошо - демонстрираха го и в Разград. Имаха благоприятни условия да вкарат и втори гол, само че не съумяха и записаха следващ слаб резултат.

Черно море надигра изрично Славия и успеха им с 3:2 не отразява действително показаното на терена. Варненци завоюваха с лекост, без значение че столичани поведоха. Сигурен съм, че отборът на Илиан Илиев ще остане в първата шестица. Именно той е в основата на подредената игра на тима. Специално бих желал да отлича Матиас Курьор - същински водач. На терена той се забавлява, играе с въодушевление и без напрежение. Славия би трябвало да постави доста старания, с цел да се измъкне от дъното. Само с млади футболисти няма да стане, сигурен съм, че след Нова година ще се вземат ограничения. Тарханов е добър треньор с име и няма да остави нещата по този начин.

Арда победиха с лекост Монтана и затвърдиха позициите си в топ 6. В Кърджали даже могат съжаляват, че не вкараха повече от три гола. Гостите сякаш не се бяха отърсили от нещастието с Никола Спасов. И аз още не желая да допускам, че към този момент го няма. Беше прелестен човек и добър треньор. Жалко, че си отиде толкоз рано от този свят. В Монтана бързо откриха нов ментор и мисля, че Атанас Атанасов-Орела е добър вид. Още повече, че той поема тима за четвърти път. Познава добре ситуацията и има огромни шансове да се оправи и да остави тима в елита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР