Емил Радев ще бъде кандидатът на ГЕРБ за нов главен

...
Емил Радев ще бъде кандидатът на ГЕРБ за нов главен
Коментари Харесай

Дончева: ГЕРБ ще посочи Емил Радев за гл. прокурор

Емил Радев ще бъде претендентът на ГЕРБ за нов основен прокурор, твърди лидерката на „ Движение 21 “ Татяна Дончева. Тя разяснява пред бТВ тематиката за избора топ обвинител. Според нея този избор не е превдварително решен.

„ ГЕРБ има политически възгледи за основния прокурор и неговото главно предопределение ще бъде да им пази гърба и да изяснява, че те в никакъв случай не носят отговорност ”, съобщи Дончева. Според нея те към този момент са избрали кандидатура за поста и това е Емил Радев.

„ Устойчивостта на страната, опцията за взимането на верни политически решения е обвързвана с това контролните механизми на страната да действат вярно и дейно. Когато в правосъдната власт има хора, които се опасяват, че ще бъдат преследвани, в случай че нарушат закона, те работят по един метод. Когато нямат боязън и считат, че политическата защита им дава всичко, системата действа по различен метод ”, на мнение е водачът на „ Движение 21 ”.

„ Тъй като методът на създаване на прокуратурата до момента е извънредно централизиран, взет от старите времена, това разрешава на доста хора, които имат политически позиции, да сложат който им би трябвало и да го употребяват като бухалка против своите съперници или като тил за себе си ”, на мнение е Татяна Дончева.

Пет имена се спрягат за наследници на Корнелия Нинова на поста ръководител на Българска социалистическа партия. „ Нужно е утешение в Българска социалистическа партия и то не може да пристигна при опазване на статуквото. То единствено ще ожесточи нещата ”, разяснява още Татяна Дончева.

По думите й Българска социалистическа партия би трябвало да заплати цената за ерата „ Станишев ”. „ Тази цена е доста тежка. Членовете на партията, които са спомогнали да се задържи статуквото „ Станишев ” с неговите последствия, би трябвало да я платят. Преодоляването на това не може да стане като стартират да го унижават ”, добави Дончева.

Тя е на мнение, че Мая Манолова е сериозна кандидатура за кмет на София. Могат обаче да се търсят и други кандидатури, които са отвън политиката. „ Да се търси фигура, която да вкара ред в Столична община и да разкове този бардак на политически и бизнес ползи би било добре ”, сподели водачът на „ Движение 21 ”.

Татяна Дончева е на мнение, че в случай че Мая Манолова няма сериозна организационна поддръжка, няма да успее, без значение от рейтинга й.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР