Емил Хаджиев от Доспат е признат от Районния съд в

...
Емил Хаджиев от Доспат е признат от Районния съд в
Коментари Харесай

Емигрант от Доспат гласувал три пъти за ден в Америка

Емил Хаджиев от Доспат е приет от Районния съд в Чепеларе за отговорен, че на изборите за народни представители на 05.10.2014 година, извършени в България, е упражнил изборното си право три пъти в Америка.
За едни избори в един ден доспатчанинът дал своя вот в изборни секции в щата Илинойс, само че в три разнообразни града – Дес Плейнс, Шилер парк и Шамбърг.
Емил Хаджиев е освободен от наказателна отговорност. Наложена му е санкция в размер на 1500 лв. в интерес на страната. Той ще заплати също и 250 лв. на Министерство на вътрешните работи – Смолян, за направените графически експертизи.
Нередността била засечена от Централната изборна комисия, откъдето подали сигнал до Районната прокуратура в Девин.
Приложени са по делото заверени копия на три броя заявления от името на Емил Хаджиев с отбелязване в коя изборна секция са подадени. В тях имало подадени заявления от него и той бил вписан в изборните описи.
Назначени били две почеркови експертизи. В заключенията по тях движимостите лица сочат, че подписите на трите места са положени персонално от него.
Емил отпътувал преди доста години в Щатите със зелена карта. В декларацията си за материално състояние сега той е показал, че има къща в Доспат, а годишният му приход възлиза на 20 000 лева, че фамилията му се състои единствено от него и брачната половинка му.
Съдът в Чепеларе е приел, че по този начин избраната по мярка административната глоба може да изиграе своя образователен и изправителен резултат във връзка с дееца към съблюдаване на законите, а по едно и също време с това ще се влияе възпитателно и предупредително и върху останалите членове от обществото да се въздържат от сходни противообществени прояви.
Делото против него е гледано в Районен съд – Чепеларе, поради отказ на всички съдии в Девин.
А аргументите на Хаджиев да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи единствено административно наказване е му се наложи единствено административно наказване е чистото му правосъдно минало, плануваното наказване за това по тип закононарушение " пробация " и " санкция " от петстотин до две хиляди лв., събитието, че до този миг доспатчанинът не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на този раздел от Наказателно-процесуален кодекс, както и това, че от закононарушението няма породени и невъзстановени имуществени вреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР