Емблематичните за Русе сгради на хотел Ислях хане, бирария Фишер

...
Емблематичните за Русе сгради на хотел Ислях хане, бирария Фишер
Коментари Харесай

Изгубеното архитектурно богатство на Русе оживява във виртуална реалност

Емблематичните за Русе здания на хотел " Ислях хане ", бирария " Фишер " и на първото българско застрахователно сдружение " България ", които към този момент не са част от архитектурния отбор на града, могат да бъдат видени виртуално, оповестяват от общинската администрация.

Инициативата е по план " Изгубеното минало на Русе " на съдружие " Градоред ", който се финансира от общинската фондация " Русе - град на свободния дух ".

 Снимка: Община Русе

Изградени са 360-градусови модели на зданията на база архивни фотоси, чертежи и информация, които са събирани от Регионалния исторически музей, Държавния списък, от архива на общината, както и от локални колекционери.

Сградите могат да бъдат прегледани и в добавена виртуална действителност. С потреблението на специфични за задачата очила зданието може да бъде претърпяно " на място " в действителен размер.

 Снимка: Община Русе

Подборът на постройките не е инцидентен. Чрез тях младите русенци целят да опишат позабравени истории за блестящото минало на града, когато в него фокусът е бил да се гради, а не унищожава.

 Снимка: Община Русе

 Снимка: Община Русе
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР