Емблематична шапка на кралица Елизабет Втора през 2017 година предизвика

...
Емблематична шапка на кралица Елизабет Втора през 2017 година предизвика
Коментари Харесай

Защо кралица Елизабет бе с шапка Европейски съюз?

Емблематична шапка на кралица Елизабет Втора през 2017 година провокира необятен отзив, политически разбори и всестранни тълкования при гала на откриването на сесия на английския парламент. Става дума за фешън аксесоар, който бе недоверчив аналог на палитрата на флага на Европейския съюз. Синята шапка, декорирана с пет жълти цветчета, бе интерпретирана от политическите анализатори като неутрална позиция на английския монарх във връзка с Брекзит. Така се зароди последвалата полемика дали Елизабет Втора е срещу проекта на Англия да напусне Евросъюза, написа списание „ Тайм “.

Човек от кухнята обаче разбулва тази тайнственост, която продължи повече от две години. Това става малко откакто Европейски Съюз даде единодушието си за пролонгация на Брекзит до началото на идната година, вместо това да се случи на 31 октомври, както се очакваше.

Анджела Кели, моделиер на английската кралица в продължение на 25 години, разкрива, че въобще не са подозирали по какъв начин сходна шапка може да породи асоциация със знамето на Европейски Съюз. Тя написа в своята нова книга „ Другото лице на монетата “ по какъв начин Елизабет Втора е упорствала да носи дневна рокля, вместо да поставя обичайна тога и имперската държавна корона.

„ Вече имах в наличност материал, подобаващ за дрескода на Нейно Величество, по тази причина ревизирах на какъв декор ще бъде на формалната гала, с цел да се избегне сливането на цветовете. Направих дизайна и под моите указания и ги изпратих на шивача на двореца. След това дружно с шапкарката на кралицата, Стела, седнахме на по чаша чай и дискутирахме дизайна на шапката “, споделя Кели в биографичната си книга.

Двете са се съобразили лицето ѝ да се вижда, както и кралицата да може да вижда всички в залата. Квадратната корона балансира ръбовете и петте цветчета, направени от пера с дребни перли, оцветени в жълто. По думите на Кели, тя и Стела в никакъв случай не са подозирали, че по този метод имитират палитрата на европейския байрак. „ Пресата и останалите медии бяха стремително бързи с сходно умозаключение “, добавя тя.

В този интервал една видимо безобидна кралска шапка стана тематика номер едно освен в обществените мрежи, само че и в редица медии. В тази връзка даже главният координатор на Европейския парламент за Брекзит, Ги Верхофстат, написа в Twitter: “Очевидно Европейски Съюз към момента носи ентусиазъм във Англия “.

Кели споделя, че тази необятно тиражирана спекулацията от една шапка ги е предиздвикала да се ухилен.

Новата книга на моделиерката е написана и оповестена с благословията на английския монарх, прецизира още „ Таймс “. Въпреки че Елизабет Втора в никакъв случай не споделя обществено сходни анекдоти, тези разкази са утвърдени да станат публично притежание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР