ЕМА се съмнява в нуждата от допълнителни и чести ваксинации. Специалисти

...
ЕМА се съмнява в нуждата от допълнителни и чести ваксинации. Специалисти
Коментари Харесай

ЕМА се съмнява в нуждата от допълнителните дози срещу К19

ЕМА се съмнява в потребността от спомагателни и чести имунизации. 

Специалисти от Европейската организация по медикаментите към момента не са уверени, че четвърта доза против К19 е добър метод. 

Това става в миг, в който Агенцията събира спомагателни данни за разновидността Омикрон и проучва по какъв начин той въздейства върху успеваемостта на имунизациите, осведоми Нова телевизия.

Досега Европейският лекарствен регулатор не е решил дали е нужна модифицирана ваксина против Омикрон. Въпреки това се водят договаряния с производителите на препаратите, само че сделка ще бъде реализирана единствено в случай че има световен консенсус.

" Докато използването на спомагателни бустери може да бъде част от проекта за непредвидени обстановки, повтарящите се имунизации на къси шпации не могат да бъдат устойчива дълготрайна тактика. ЕМА е получила и прави оценка за разширение на обсега на бустерните дози на имунизацията на Файзер/Байънтех за юноши сред 16 и 17-годишна възраст. Очакваме компанията скоро да подаде документи за бустер и за 12-15-годишните ”, съобщи Марко Кавалери, началник на имунизационната стратегия на ЕМА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР