Елизабет ІІ ще призове британците да покажат същата непоколебима решимост

...
Елизабет ІІ ще призове британците да покажат същата непоколебима решимост
Коментари Харесай

Ето какво ще иска Елизабет ІІ от британците

Елизабет ІІ ще призове британците да покажат същата непоколебима решителност като предците си пред лицето на епидемията от ковид с доброжелателност и съпричастие - в извънредно рядко телевизионно послание, което тя ще направи довечера, с цел да сплоти нацията, съобщи Ройтерс.

" Надявам се, че в бъдещите години всички ще могат да се гордеят с това по какъв начин са реагирали на това предизвикателство, а тези, които ще дойдат след нас, ще кажат, че британците от това потомство са били не по-малко мощни от предходните. Че такива достолепия като самодисциплина, спокойна доброжелателна решителност и възприятие за приятелство към момента са присъщи за тази страна ", ще съобщи кралицата съгласно оповестените авансово фрагменти от речта, разказана от Бъкингамския замък като надълбоко персонално обръщение.

" Съзнавам, че се обръщам към вас във време, което съставлява все по-голямо предизвикателство, време на ужас в живота на нашата страна, ужас, който донесе тъга на някои, финансови компликации на мнозина и големи промени в ежедневния живот на всички ни ", са думите на кралицата, представени от Ройтерс.

Извънредното телевизионното послание, което ще бъде излъчено в 19,00 ч. по Гринуич за Обединеното кралство и Общността на нациите, е едвам петото за 68-те години на трона, отбелязва Франс прес. Кралицата се обръща към нацията всяка Коледа, само че посланията по специфични случаи са доста редки. Досега Елизабет Втора го е правила едвам три пъти в моменти на рецесия и скръбни събития - през 2002 година след гибелта на кралицата-майка, през 1997 година преди погребението на принцеса Даяна и през 1991 година по време на войната в Персийския залив, и единствено един път по щастлив мотив - през 2012 година за 60-годишнината от възкачването на Елизабет Втора на трона, отбелязва ТАСС.

Речта е записана в замъка Уиндзор, където от 19 март се откри кралицата, която ще навърши 94 години този месец, дружно с 98-годишния си брачен партньор принц Филип. В. " Сън ", който разгласява извадки от речта, акцентира, че записът е бил сбъднат при прецизни защитни ограничения - в същото помещение с кралицата се намирал единствено операторът, облечен в предпазен костюм. Всички останали участници в процеса се намирали в прилежаща зала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР