Елиза Ферейра, предложена от Португалия за следващ еврокомисар, е проверявана

...
Елиза Ферейра, предложена от Португалия за следващ еврокомисар, е проверявана
Коментари Харесай

Португалският кандидат за еврокомисар е проверяван за конфликт на интереси

Елиза Ферейра, препоръчана от Португалия за идващ еврокомисар, е проверявана за спор на ползи, удостовери през днешния ден представител на Европейската комисия.

Ферейра, както и останалите претенденти за еврокомисари, са изпълнили задължението си да внесат в Европейския парламент заявки за спор на ползи преди да бъдат изслушани. По думите на представителя Ферейра е потърсила съдействието на правния отдел на Европейска комисия по част от наличието на подаденото заявление.

Според известия в португалски медии има подозрения, че Ферейра е облагодетелствала финансово брачна половинка си, до момента в който е била в управата на националната банка. Евродепутатът Мари Тусен написа в Туитър, че Ферейра е записала автомобила си в България, с цел да избегне по-високи налози. Ако бъде утвърдена, Ферейра ще дава отговор за средствата на Европейски Съюз за доближаване и районно развиване.

По-рано през днешния ден социалистите в Екологичен потенциал настояха за смяна в разпределението и наименованията на отговорностите на бъдещите еврокомисари. Те означиха и че съществуват спорни сведения за някои от препоръчаните имена.

Групата " Обнови Европа " настоя за чувания на бъдещите еврокомисари " на равна нога ". Тази парламентарна група изрази особена сензитивност по въпросите за спора на ползи и честността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР