Елитните специални части са едни от най-добре обучените и надеждни

...
Елитните специални части са едни от най-добре обучените и надеждни
Коментари Харесай

Ето ги най-елитните специални части в света

Елитните специфични елементи са едни от най-добре подготвените и надеждни сили за сигурност, с които всяка страна може да се похвали. Работата им се обвързвана с откриването на евентуални закани за националната сигурност, отстраняването на стратегически цели, битки с терористични групи и провеждането на рискови избавителни задачи.
Елитните специфични елементи са най-хубавите от най-хубавите и вървят там, където другите бойци не биха се осмелили да стъпят.
Членовтее им минават посредством най-строгите и сложни обучителни извършения, предопределени да отстранен тези, които не могат да доближат наложените високи стандарти. Ето за какво чиновниците на спецчастите умеят да се оправят с всевъзможни провокации.
В свят, където успеваемостта на една войска е доста по-важна от числеността й, елитните специфични елементи имат все по-ключова роля.
Групата за специфични задания в Пакистан са известни като "черните щъркели " поради неповторимите им маски. Тренировките им включват преходи от съвсем 60 км за 12 часа и 8 км тичане с цялостно бойно снаряжение. През октомври 2009 година командосите щурмуваха офис постройка и избавиха към 40 души, взети за заложници от терористи, свързани с талибаните.
Испанските военноморски специфични елементи са едни от най-уважаваните специфични сили в Европа. Основани през 1952 година като доброволческа група, а по-късно те се трансформират в елитна бойна единица.
Спечелването на място в тези елементи обаче е същинско предизвикателство - сред 70% и 80% от претендентите се провалят. Често се случва 100% от кандидатстващите възможни нови попълнения да бъдат отхвърлени.
Руският Отряд Алфа е един от най-известните специфични елементи в света. Елитният антитерористичен отряд е основан от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) през 1974 година, а през днешния ден е в редиците на наследника на службата - Федералната работа за сигурност (ФСБ).
Руските специфични елементи и по-специално Отряд Алфа бяха обект на съществени рецензии при рецесията със заложниците в московския спектакъл, където съвсем 130 заложници починаха в резултат на мощно отровния газ, употребен против терористите.
Малко от международните сили за битка с тероризма могат да се конкурират с френската Група за намеса на Националната жандармерия. Отрядът се състои от 200 души, които са особено подготвени да се намесват в обстановки със заложници.
Твърди се, че са освободили повече 600 души, откак формированието е основано през 1973 година Законът във Франция не разрешава да се разгласяват лицата на членовете му.
Един от най-необикновените епизоди в историята на групата за намеса е завземането на Голямата джамия в Мека през 1979 година Заради възбраната немюсюлмани да влизат в свещения град, екип от трима души от отряда за малко приема исляма, преди да помогне на въоръжените сили на Саудитска Арабия да си възвърнат контрола над джамията.
Израелският Sayeret Matkal (Разузнавателен отряд) е известно в израелската войска като "поделението ". Основната му цел е събирането на разследваща информация и постоянно работи надълбоко в тила на врага.
По време на лагера за асортимент на нови членове, който трае 20 месеца, претендентите са подлагани на тежки тренировки, като са под непрекъснато наблюдаване от лекари и психолози. Само най-силните и издръжливите биват признати.
През 2003 година израелски таксиджия е похитен, до момента в който транспортира четирима палестинци до Йерусалим. Разузнавателният отряд съумява да го открие и избави, измъквайки го от дълбока 10 м дупка в изоставена фабрика.
Някои от членовете на елитния отряд след това се трансформират във високопоставени политици в Израел. Такива са някогашният министър председател Ехуд Барак и актуалният Бенямин Нетаняху, който е служил там в продължение на 5 години. Неговият брат Йонатан Нетаняху е бил пълководец на формированието, само че умира по време на задача през 1976 година
Британската Специална въздушна работа (SAS) също са измежду най-елитните специфични отряди в света. На емблемата им е изписана известната фраза "Който дръзва - печели ". Запитан за смисъла на SAS в боевете след войната в Ирак, американският военачалник Стенли МакКристъл споделя: "Съществено. Нямаше да се оправим без тях. "
Британският еквивалент на американските тюлени са Специалните военноморски сили (SBS).
Подборът там включва уморителен тест за устойчивост, образование в джунглата в тропическите гори на Белиз и тренировки по оцеляване, които включват натоварен разпит на претендентите. Всеки искащ има право единствено на два опита, с цел да бъде признат.
Американските морски тюлени са може би най-елитните и добре подготвени сили за специфични интервенции. Членовете на това елитно формирование минават през няколко години интервал образование, преди да бъдат включени в интервенции, а тренировките са извънредно тежки и интензивни.
За да се причисли човек към тях, би трябвало да може да направи минимум 42 лицеви опори за 2 минути, 50 коремни преси за 2 минути и да избяга 2.5 км за 11 минути. Всичко това е още преди да е почнало същинското образование.
Много страни основават тренировките на своите спецчасти на опита на морските тюлени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР